Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Kategori: Tips og Triks

Escada Sexy Grafitti

19.04.2012 @ 12:02 i Tips og Triks 0 kommentarer

Ingen representerer sommer bedre enn Escada sine dufter. Bli med i konkuransen du også!


Klikk her for å se hvordan du kan få Sexy Grafitti!

 

Stikkord: escvinn2sg

Konkuranse

17.04.2012 @ 14:35 i Tips og Triks 2 kommentarer

Hei igjen. Har dere hørt om konkuransen som arrangeres av HP?

Jeg har deltatt, og jeg kunne virkelig tenkt meg den skriveren til det nye kontoret mitt, og en ny fengende flott PC å redigere bildene mine på.

Les mer om konkuransen her

Lykke til!


Trykk HER eller på bildet over for å delta!

Stikkord: hpkonk

Gjør påsken romantisk med et velfyllt påske egg

08.04.2012 @ 21:34 i Tips og Triks 0 kommentarer

Hei dere. Da har vi vert på kino, til en forandring gikk vi på en tidligere forestilling og er allerede hjemme. Siden mannen fikk så akutt vondt i magen, stakkar, ligger han på sofaen, og jeg bak tastaturet og koser meg.
Påsken har alltid betydd mye for oss, stikkord som "tilbringe kvalitetstid sammen" , "vise hverandre kjærlighet", og "ha det gøy" er øverst på listen i denne høytiden.
I fjor var jeg på påskejakt etter X antall egg, med kart og det hele som mannen hadde stelt i stand.

I år gjorde vi noe gøy, men litt mer min greie. En romantisk greie. For hvem vil vel ikke ha et egg fyllt med komplemanger og rosende ord?For å gjøre det ekstra spennende, bestemte vi oss for dette over en måned før påske.

Vi ble enige om å skrive minst 10 ting vi liker med hverandre, det var ikke akkurat vanskelig, jeg måtte stoppe på 19, fordi egget ble så fullt.

Bilde til høyre er min topp 4 fra Stein Inge, mens bilde til venstre viser Stein Inge's topp 5.

Dette er, uten den minste tvil, det beste påske egget jeg noen gang har fått, og det setter "money can't buy happyness" helt på spissen. Selv om jeg har over et halvt kilo med smågodt øverst og langt innerst i kjøkkenskapet, tror jeg faktisk at jeg, med dette egget, kunne vert det foruten.

Prøv det sammen med din kjære du også! Det er aldri for sent ♥

Konkuranse

05.04.2012 @ 22:13 i Tips og Triks 0 kommentarer

Klikk play for å se traileren til American Reunion!

KLIKK HER for mer informasjon om konkurransen der du kan vinne kinobilletter til American Reunion!

Stikkord: reunionvinn

Orden i knivene

05.04.2012 @ 17:29 i Tips og Triks 0 kommentarer

Hallo, hallo. Har dere en fin skjærtorsdag? ♥  I dag har vert en god dag her i huset, uten med for mye på planen, og muligheten til å bare ligge å nyte en kopp med nytraktet kaffe på sengen sammen med den elsekde mannen min. 

I går mens jeg tråsket rundt i byen, var jeg innom Tilbords. En butikk som alltid er verdt et besøk, som vanlig, gikk jeg ikke ut derfra tomhendt.

Jeg har lenge sett etter en slik knivblokk, som de faktisk har utstilt på Tilbords Lagunen, men ikke til salgs pga produksjonsfeil. Noen av dere kommer helt sikkert til å rynke på nesen og føle seg skyldig fordi jeg har lagt et hat-forhold til den klassiske magnetstripen som de fleste henger på veggen.Med denne knivblokken har du knivene dine lett tilgjengelig og veldig synlig, helt ypperlig dersom du er glad i å tilbringe mye tid på kjøkkenet og er glad i knivblader av god kvalitet.

Visste du at:

- At knivene blir sløve av å oppbevares i kjøkkenskuffen?
-  At rustfrie kniver er aldri er helt rustfrie? Vask og skyll kniven (aldri i oppvaskmaskin) etter bruk og tørk godt av, slik at ikke fukt og syre fra maten ødelegger bladet.
- At en fullblods japansk kokkekniv koster mellom 25000 - 35000 NOK og at japanske kokker kun bruker og kjøper maks 2 av dem i løpet av hele sin karriere og behandler knivene som et kjært barn?
- En kniv som ikke har hakk i eggen skal aldri slipes? Er kniven sløv, skal den brynes - enten ved hjelp av et diamantbryne eller et keramisk bryne.Dette er knivene som blir brukt hver eneste dag, men siden jeg har enda flere kniver, går jeg nok til anskaffelse av en til, slik at jeg kan ha hele samlingen fremme. De fortjener å bli sett, rett og slett.

Creds til dette produktet for:

♥ Stødighet
♥ Fint og symmetrisk design
♥ Sterk magnet
♥ Pris

Prisen på knivblokken har en ordinær pris på 525 NOK, noe som jeg synes er absolutt verd pengene. Du får den nå på tilbud til kr 250 NOK hos Tilbords

Annonse

Svart skinnsofa til salgs

21.03.2012 @ 19:34 i Tips og Triks 0 kommentarer

Min kjære Catrin har flyttet, heldigvis nærmere meg! På grunn av plassmangel må hun med tungt hjerte selge salongen sin.

Dette er en slitesterk sofagruppe i sort skinn ( 3 + 2 + stol ) som ble kjøpt ny hos Møbelringen i Bergen, september 2010. Modellnavn er Zorro.

Mye sofa for pengene for deg som vil investere i en sofa du har tenkt å bruke over lengre tid. Den er pent brukt og er ikke for hard.

Nypris: 16000 NOK
Bruktpris: 8500 NOK eller bud

Holder til i Bergensområdet, må hentes.
Se finn.no annonse her (utgår 9. april 2012). Ta kontakt med henne via facebook her eller hennes egen blogg her.

***************************************************************************************************************************************************************************

Sort skinn er kjempelekkert og passer inn i ethvert hjem som ikke allerede har en sort skinnsofa.

Litt inspirasjon*****************************************************************************************************************************************************************************/ diverse bilder fra nettsøk /

Tilbords Lagunen

16.02.2012 @ 11:50 i Tips og Triks 2 kommentarer

... Skal nå igang med å pusse opp butikken sin for å få den enda finere enn det den allerede er. I den forbindelse trenger de deres hjelp til å tømme butikken deres.
De har nå nesten hele butikken til nedsatt pris av ordinær pris. Opptil 80 % avslag.

Jeg har selvfølgelig vert innom, og her er mine topp 3 serier, som nå er på tilbud, kun hos Tilbords på Lagunen senter i Bergen.Kosta Boda - Line og Line XL. 30 % på hele serien

Proche type 301 kokkekniver - japansk kokkekniv. 50 % på hele serien. Fantastiske gode kniver til en som svinger mye på kjøkkenet.Servise - Extreme Platinum. 50 % på hele serien.

Her har du muligheter til å spare samtidig som du hjelper oppussingsprosessen.

Refleksjon og maling av soverom møbler

11.02.2012 @ 14:07 i Tips og Triks 4 kommentarer

Når jeg finner noe jeg virkelig liker, får det 99,5 prosent av gangene få lov til å bli med meg hjem.  Når det er sagt, får det også bli med meg hjem om jeg ikke liker det med engang.  Slik som disse soverom møblene.Mange spør hvilken stil jeg har og liker når det kommer til interiøret, til det har jeg ingen svar. Jeg mikser med det jeg synes er fint og behager mitt øye. Det er også en av de få tingene jeg bryr meg fint lite om hvis andre synes det ser forferdelig ut, det er da ikke noen andre enn meg og min mann som skal bo i det.En tankegang jeg alltid har med meg når det kommer til innredning, er tanken på at en kan få hva som helst til å fungere, de gamle tre møblene til bestemor, de billige kommodene og moderne design kan gå fint i harmoni hvis en er villig til å gjøre en innsats.Masse pussing, litt grunning, to strøk maling og noen nye knotter kan gjøre underverker på noe som er slitt men hjelper deg også med å skape noe som en vil ha og som vil oppfylle både dine sanser og behov.
Jeg er ikke med på «den kaster vi, også kjøper vi nytt på "IKEA" bølgen. No offence til IKEA altså, det var bare for å påpeke den kaste trenden.Siden jeg er veldig sta og fryktelig vanskelig når det kommer til interiøret, bruker jeg latterlig mye tid på å finne møbler med riktige mål. Det er ene og alene det eneste og viktigste kriteriet jeg setter opp når møbler skal anskaffes. Om fargene på møbelet er riktig, kommer bare som en bonus. Hvis ikke, så bare ordner jeg det.
Det er ikke et eneste møbel i mitt elskelige hjem som ikke har blitt malt/fikset på.  Les mer her og her.
Litt refleksjon over min personlighet der ja, tilbake til overskriften:

Vi skulle jo egentlig lage sengegavlen og kjøpe på ny sengestamme og nattbord.
Sengestammen tok jeg meg litt tid til å tenke på, og kom fram til at så glad som jeg er i å skifte stil i tekstiler, ville det bli for kjedelig med en hvit sengestamme, og ville heller da beholde rammen til å skifte ut sengekappe etter sesong.Gavlen var vi skråsikker på, vi bestilte til og med inn ekstra tapet for at denne skulle gå igjen i gavlen. En time før vi skulle ned på byggmakker for å kjøpe inn plater og diverse, var jeg helt tilfeldig inne på finn.no og kom over både sengegavl og nattbord, de var heldigvis ikke solgt, og det beste av alt, det er i samme serie.  I LOVE!Møblene er skikkelige heltre møbler, tunge som fy, men et fint utgangspunkt for mine planer. Alt til en pris av 1000, det er hva jeg kaller cherry on top.
Møblene ble pusset, vasket, grunnet også malt med hvit helblank oljemaling, samme som listene på soverommet. Malt med fin kost for å unngå "ferdigmalt-looken"Nye håndtak og knotter!

Produktanbefaling Harmony One+

03.02.2012 @ 12:48 i Tips og Triks 2 kommentarer

Nei, dette er ikke min hyllest til Sony sine produkter, men et tips til alle de tusen hjem med enda flere kontroller til underholdnings-skjermen i stuen.Spillkonsoller, dvd/blueray-spiller, forsterker, mediesenter, you name it!  Jeg tror min kjære far har 7 (!) stk. Vi alle er vel enig i at 7 svarte dingser med masse knapper på ikke ser særlig flatterende ut på stuebordet.  Det blir ikke bare forvirring med alle disse kontrollene, men også rotete og uoversiktelig.Denne her styrer ALT. Til og med varmepumpen. Du kan få den til å synkronisere med det aller meste, ikke toalett og dører og sånn da. Dette er eneste fjernkontrollen du kommer til å trenge.

Det følger med programvare til Pcen, for å programmere komponentene slik du vil ha dem. Den har også en kjempe god berøringsskjerm og best av alt, skjerm og alle knapper lyser! Du kan fint og behagelig lene deg tilbake i godstolen når du har rigget for en hjemmekino-kveld.Den kommer med forskjellige sendere, disse kan du plassere hvor du vil, men for å oppnå best effekt plasseres dem i senter av rommet du skal bruke den, våre står under sofaen. Signalene sendes via radiobølge slik at du kan styre alt fra (nesten) overalt i huset. Har jeg på musikk kan jeg styre den fra kjøkkenet, og du trenger ellers ikke å «sikte på øyet» for å skifte kanal etc.

Kontrollen heter Harmony One+


I tillegg har den vunnet en rekke priser, og med god grunn. Det er utrolig deilig å ha kontroll.

God helg kjære lesere.

 

Kommentarer spørsmål og svar

02.02.2012 @ 15:23 i Tips og Triks 0 kommentarer

Selv om jeg kanskje fremstår som en fanatisk kontrollfreak nå er det sikkert fordi jeg er det, men også mye mer. Det er kjempe hyggelig å få både mail og kommentarer på skriveriene og bildene mine og jeg svarer mer enn gjerne på det dere lurer på, fortsett sånn.

I det siste har mailen og kommentarfeltet gått varmt som aldri før, og jeg legger merke til flere ganger daglig at spørsmålene først stilles i kommentarfeltet og deretter blir det samme spørsmålet på mail.

For å prøve å unngå å svare på samme spørsmålet 45 ganger svarer jeg heller i mitt eget kommentarfelt, følger du bloggen vil du automatisk få svaret på ditt spm. dersom du er innlogget på blogg.no se bilde underDette er med på å gjøre kommentarfeltet både nyttig og mer oversiktlig enn det det hadde vert om jeg skulle svart dere individuelt på deres egen blogg, selv om du kommenterer anonymt vil selvfølgelig kommentaren din bli besvart!


Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger i det siste at jeg er helt opp i skyene, det er dere som får meg til å fortsette. Kom gjerne med flere ønsker om hva dere vil jeg skal skrive/ta bilder av.Dere er herlige!

Bruka design salg

31.01.2012 @ 14:41 i Tips og Triks 4 kommentarer

Titter bare innom for å tipse om disse vakre skålene.

Disse er nå på salg hos pandoras eske, for å få dem til den prisen må de hentes på adressen: veslefrikk 4, 3055 krokstadelva. Det er popcornskålene som er til salgs, førpris: 299 Nå: 150! Et skikkelig kupp!

Heia Bruka design, fantastisk at jeg bor i Bergen :(

 

Brette handleposer

15.01.2012 @ 11:22 i Tips og Triks 3 kommentarer

Siden dere likte tipset i går så godt, så smeller jeg i gang med et til. I mange hjem finnes det overfylte poseskap hvor man oppbevarer plastikk-posene sine.  En del har kjøpt poseoppbevarings-dings på IKEA, men holder det til alle posene? 

Hele Norges befolkning er avhengig av denne plastikken som florerer i de norske hjem, en familie på 5 f.eks., har sikkert skap og skuffer fulle av handleposer.

Jeg har alltid vært opptatt av å ha det ryddig og oversiktlig, men er det noe jeg setter ekstra pris på, så er det praktisk sans og plassbesparing. Da er posebretten et godt tips til deg som er lei alle disse posene.

En stor pose brettes til en tynn remseSlikBegynn i det ene hjørne i motsatt side av hva posen er brettet fra før, og brett en trekant frem og tilbake.Helt opp til du har "hanken" igjen

Hanken får plass innimellom den øverste "lommen"Viola!//Dette innlegget er ikke sponset av coop obs!// haha

 

bloglovin

Fjerning av stearin

14.01.2012 @ 10:50 i Tips og Triks 4 kommentarer

Er man glad i levende lys, er stearin som renner over et velkjent fenomen. Skraping, vasking, skrubbing, likevel går det ikke helt vekk og du er redd for å legge telys-stakene i oppvaskmaskinen fordi du er redd det smitter over på alle dine andre kopper, kar og glass.I frykt for at jeg gir et inntrykk av å være en gammal kjerring når jeg deler tips og triks, tipser jeg fordi triksene er gode og de er en del av hverdagen min.For å fjerne stearin fra glass (noe som er veldig mye brukt til lys her), bruker jeg rett og slett en hårføner.  En hårføner har de fleste damer i sitt hjem.Føn stearinen varm slik at den blir varm, blank og flytende og tørk av med papir, avispapir funker best.

Dette kan du gjøre på tre-flater og til og med tekstiler; da bare blåser du stearinen varm og legger en hel avis oppå utsatt område, avispapiret trekker til seg alt sammen.God lørdag til dere herlige lesere!


bloglovin

Orden og system i sakene

13.12.2011 @ 11:32 i Tips og Triks 6 kommentarer

De fleste som kjenner meg, vet at jeg liker å ha orden i mine sakene. Stuen er vel vedsidenav kjøkkenet, stedet hvor en har mest saker og ting.
Noen spurte hva eskene på hyllen inneholdt, da de forbinder disse eskene for papiroppbevaring.Ånei du, stue er stue. Og hva inneholder en stue med tv? Nemlig underholdning. Vi snakker relativt høy underholdningsfaktor her i heimen. Vi snakker "ikke-trekke-seg-frisk-luft-på-3-dager" underholdning.
Vedsidenav både nintendo wii og ps3 er vi eier av veldig mange filmer. De aller fleste har vi lagt inn på en ekstern harddisc, for så å pakke orginalene ned i andre esker som vi har stående på kontoret (men i disse oppussingstider ligger de riktig nok i en flyttekasse).Jeg kunne ikke se for meg vår vegghyllekreasjon fyllt opp av orginale dvd filmer i all slags rare farger, og laget derfor et system.
Alt du trenger er slike esker, som er kjøpt på IKEA. (DVD/kasett-eskene egner seg best til dette, men de har i forskjellige størrelser)Men, om du vil se en film, er det gjerne ikke det enkleste for å lete igjennom 13 esker for å finne den ene filmen du gjerne vil se, ettersom du ikke har funnet filmen når du er kommet til eske 5, er du på nippen til å gi opp og hele lysten på å se filmen er svinnet hen.


Derfor lagde jeg et system:Nummererte hver enkelt film med etiketterMerket esken med nummer på første og siste filmen.Og med både filmnummer, filmtittel og eskenummer, skrev jeg dette inn i Excel. Dette holder for meg foreløbig, men om jeg plutselig en dag skulle få veldig lite å gjøre på, kan man også legge inn f.eks bilde på cover, sjanger, år etc.

Men nå; om man vil se en film, er det bare til å gå innpå PC'en (eller listen som jeg har printet ut), finne filmen du vil se, og åpne esken filmen befinner seg i.
Genialt og veldig enkelt.Ja, det faktisk dette trollet som befinner seg bak interiør og vakre ting :D
I Bergen er det STORM idag, godt jeg kom hjem nettopp og ikke skal ut igjen.

Salongbord med lys-sokkel

12.12.2011 @ 19:26 i Tips og Triks 2 kommentarer

 

Det er veldig mange som har sendt forespørsel på salongbordet vi har laget.  Jeg hentet inspirasjon fra dette bilde.Jeg vet ikke hvem som har laget dette bordet og jeg vet heller ikke hvilken fremgangsmåte den som har laget det, har brukt. Men her kommer jeg med vår fremgangsmåte.Dette bordet er enkelt og billig å lage..  Da det var min kjære mann som gjorde omtrent hele prosjektet, ble det ikke tatt så mye bilder underveis, derfor skal jeg prøve så godt jeg kan og forklare med tekst.  Er det noe mer du lurer på angående bordet, setter jeg stor pris på spørsmålene i kommentarfeltet, da det kan være greit for andre som lurer på det samme.

Du trenger  :

-          Lys-strimler (LED lys fordi de varer en evighet, vi valgte en med dimmer, mulighet for skiftende lys og gradert lys)

-          MDF plater (hvor mye du trenger avhenger av målene du vil ha på ditt bord, byggevarehandelen kutter opp for deg)

-          4 stålpinner

-          Fugemasse og sparkel

-          Pussepapir

-          Maling

-          8 glassbyggestein (antall ettersom hvor stort og høyt du vil bordet skal være)

-          Spesial-lim (hør med en fliseforretning)

-          BorremaskinGod planlegging gjør et godt grunnlag og sparer deg for dyrbar tid og krefter.
  Det finnes hundretalls forskjellige glassbyggesteiner i alle regnbuens farger og klarhet.  Vi valgte til slutt ut to alternative steiner som vi tok med hjem for å se hvordan det ble i lyset. Vi valgte deretter ut en, byttet den andre og kjøpte 7 nye av sorten vi valgte.Mesteparten av tiden til dette arbeidet går med til sokkelen/kuben med lysene.
Etter at du har fått kuttet opp MDF platene, beholder du restene, disse får du bruk for til småting inni sokkelen.

Første steg er å få opp steinen.  I dette tilfelle 2 * 4 sider.
Lim disse fast med spesial-lim oppå en MDF plate.
Kapp til strimler av MDF restene og sett opp i hvert hjørne, skru også på en lekt i hvert av hjørnene for og få en tett konstruksjon av sokkelen.

Det er 4 lys-strimler, et i hvert hjørne.  Koble disse om slik at alle går på samme bryter.  Strømforsyningen fjernet vi, og koblet ledningen til en batteri-lader.
Til batteriladeren koblet vi til en gammel PC-kontakt slik at man kan lade batteriet til lysene, slik at man slipper ledningen. Denne er festet oppunder bordplaten på venstre side, nærmest stikkontakten.NB: Få en elektriker til og hjelpe deg med dette om du ikke vet hva du holder på med.

Nå er du ferdig med det vanskeligste.

 

Når all lim er tørket og herdet er det tid for å sparkle og fuge igjen utette åpninger i krinker og kroker inni sokkelen.
Imens dette tørker kan du begynne på bordplaten.
Av en MDF plate lager du først et fundament/lokk, etter dine ønskede mål på bordplaten.
Lag 4 halv-hull (et på hver side i et kvadrat på midten) Selve bordplaten skal stå på toppen av denne.Bordplaten lager du av 2 MDF plater oppå hverandre, skru dem sammen med litt lim imellom. Deretter borrer du 4 halv-hull i et kvadrat i nøyaktig samme mål som på fundamentplaten.Nå er det bare å pusse, pusse og pusse for og få en fin overflate, deretter maler du med en heftgrunn for så og male i den fargen og glansen du ønsker.

Helt til slutt limer du inn 4 stålpinner (et i hvert hull), som er på undersiden av selve bordplaten slik at bordplaten står støtt selv med tunge ting oppå bordet.Om du har tenkt og lage din egen versjon av dette bordet, og fant inspirasjonen din her, blir jeg veldig glad om du sender et bilde enten på mail eller legger det ut på din egen blogg med link til undertegnede.

Lykke til!

Maling av møbler

08.12.2011 @ 14:15 i Tips og Triks 0 kommentarer

Nå nærmer det seg med stormskritt dere.. Startet som sagt igår med og grunne møblene.
Møblene var fra før av ganske mørke, skjenk og overskap i svart, tv benken i brun valnøtt. Til så mørke møbler og i tillegg glatt overflate er det livsnødvendig med et skikkelig og grundig grunnarbeid.

Start med og pusse alle overflater som skal males.Vask så av med grunnvask eller salmiakk for og få av fett.  La det tørke i en times tid.Mal på grunning. Denne grunningen er vannbasert og tørker veldig fort, jobb derfor effektivt og forsiktig ved å ikke la det dryppe fra kosten og ned på overflatene, da  blir det stygge klumper.Heftgrunn hjelper deg med å få malingen til og hefte seg skikkelig, og er viktig spesielt for og få et bra resultat som varer. Denne kan males på etter 3 timer.Alt klart for maling.

NB: Nå har vi en del blanke overflater i stuen fra før, foreksempel salongbordet, er malt med 60 glans oljemaling. Vi valgte 40 glans vannmaling for og jevne dette litt ut med sofa og tekstiler. Spesielt tv-benken, som er veldig stor, ville fått altfor mye oppmerksomhet dersom overflatene hadde vært skinnende blank.

Du velger helt selv hvordan du vil ha det, for og oppnå en høyglans-effekt, bruk olje-maling og en god kost. (ikke rulle).

Lykke til!

De små rammene

17.11.2011 @ 15:54 i Tips og Triks 0 kommentarer

Nei, jeg er ikke omkommet, bare savnet. Så nå er det på tide og vise livstegn etter sånn 1 ukes mas og en to ukers (snart 3) halting på grunn av den altfor gode bacardi razzen, kanskje jeg skal vurdere og stå over neste halloween fest, ikledd som en hoppende minnie mus?Meget fin i formen her altså!

Hva overskriften angår, fikk jeg meg en aha-opplevelse da jeg snakket med en gråådig kjekk dame på telefonen idag. Hun hadde nemlig sett trappen min i dette innlegget, og innså sikkert at hun skulle gjort noe med all den tre-kvisten hun har rundt seg hjemme, ja, ihvertfall når de skulle være 10 stykker på julaften.. For tiden er meg og hun gråådig kjekke damen i samme båt, for huset vi har overtatt, er (og ser ut som) en eneste stor, svær, irriterende kvist.

Tar seg best ut, UTE!
Kom ikke her og si du ikke har noe som orginalt var en furu/treplanke med masse svarte kvister, før du klinte på med hvit oljemaling.

Den gråådig kjekke damen spurte om råd siden hun visste at jeg nærmest bor i hvitmalingen, og det har hun rett i, vi er i ferd med å starte en velkjent prosess hvor X antall km2 skal males over med hvitt. Vi snakker gang, trapp, tak, gulv, YOU NAME IT!
Med min flugger-mann, er jeg meget begeistret over han, som vet hvilken ingredienser som skal i spannet og deretter har en entusiasme over hvordan vi så skal få angrepet dette hyselige umalte og gule panelet. Mens jeg, oppgir fargekoden og holder kjeft.Etter og ha reflektert litt over samtalen med den gråådig kjekke damen, lurte jeg på hvorfor jeg ikke overbeviste og oppfordret damen til og komme seg til en fargehandel, (les: helst den nærmeste timen) og sette i gang. Norge er altfor glad i ubehandlet og umalt furu og jeg skjønner oppriktig ikke hvorfor i all verdens land og rike andre føler at de ikke kan sminke denne forferdelige planken litt.
Det stopper ikke der, for vi sier jo ikke ifra. Når du kommer til bestemor på 70 år som har levd med plankene sine siden hun ble født der, har det noen gang falt deg inn og si noe sånt som; Nei denne her bestemor, BEGYNNER og gulne litt.

Jeg går vel utifra at den andre personen som ikke er så himla fokusert på detaljer som meg, ikke har samme evnen til og se dette, denne rammen som egentlig setter en helhet i rommet. Men egentlig så vil man ikke se hvor mye bedre det blir, før det er gjort. Jeg har tilogmed bevis, både i trappeinnlegget og bildene nedenfor her.

Før

Etter

Bare for å sette det litt på spissen:

 

Planlegging, oppussing og trappefin

05.09.2011 @ 11:29 i Tips og Triks 4 kommentarer


Ja, dette beskriver vel mine dager om dagen. I helgen sa det bare stopp og måtte takke nei til noe som jeg har gledet meg til kjempe lenge. I blandt må man bare lytte til kroppen før det er for sent!

Til hva overskriften angår
Er dere klar over hvor mye en trapp kan suge opp husets energi? i både positiv og negativ form? Faktisk så har trappen utrolig mye og si og etter å besøkt mangfoldige hjem, irriterer jeg meg grønn over hvordan de som bare overser den forferdelige gule furutrappen mot de slette hvitmalte veggene og fancy'e møblene.


For meg er dette en scene tatt ut fra verdens verste skrekkfilm, en film med virkelighetspreg da, litt sånn som paranormal activity!Kom ikke til meg og si at du foretrekker gammel, gul furu, framfor dette, eller noe som i det minste står i stil til resten av din bopel.

Å kjøpe en helt ny trapp har mange fordeler men jeg vil si det har flere fordeler ved og fornye den helt selv og det vil lommeboken din like også.
Ubehandlede hobbyplater på biltema, hvitmaling til gelender, rekkverk og platene (les: spesialmaling) og litt gulv som du limer med parkett-lim på trinnene, nesen på trappen var enkelt og greit gulvlister, samme som gulvet som bare ble spikret fast.

Legge gulv i trappetrinn selv, anbefales IKKE. Med mindre du har veldig lite og gjøre på og en tålmodighet til en skilpadde. Hvert eneste trinn er forskjellig, det er vinkler, kroker og annet småknask som er utrolig kjeikete og få til. Vi sagde hvert eneste trinn for hånd, og bare det brukte vi en uke på.
Gulvet er det samme som vi har i stuen (som er opp trappen). Ville ha det likt i trinnene.

Skulle vi (når vi nå snart skal gjøre) det igjen, hadde vi lagt sagen på hyllen og brukt mørk beis isteden, man ville sett en ubetydelig nyanseforskjell og man hadde spart mangfoldige dager hvor vi kunne lagd lettvegg og bod under trappeoppgang istedenfor.

Om du har lyst gulv, foreksempel eikeparkett kan det være fint med hvitt på gelender, rekkverk og trinnvegg, mens selve trinnene er lys grå. Er du ikke glad i for mye hvitt kan du male gelenderets profiler i samme farge som trinnene. Da får trappen en kjempefin helhet og blir et vakkert smykke i hjemmet ditt, om fargekombinasjonen er de riktige.

Det er ikke lenge til vi skal gjenta denne trappeprosessen, denne gangen er det ikke en sirkeltrapp, men en ekte, rett bondetrapp. Hvordan det blir og hvilke farger det er, kommer selvfølgelig ut så snart det er ferdig.

Og dere; GOD MANDAG!

- I

hits