Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Kategori: Ting og Sånt

16. mai og blomsterfin

16.05.2012 @ 21:17 i Ting og Sånt 0 kommentarer

Ingridveim har flyttet til SKAGEVEGEN.COM

les hele innlegget HER

Serveringsbrett og værskifte

05.05.2012 @ 09:01 i Ting og Sånt 0 kommentarer

Ingridveim har flyttet til SKAGEVEGEN.COM

Les hele innlegget HER

Følg på bloglovin HER

Fredag og slikt

04.05.2012 @ 18:39 i Ting og Sånt 0 kommentarer

Ingridveim har flyttet til SKAGEVEGEN.COM

Les hele innlegget HER

Innkjøp

11.04.2012 @ 11:48 i Ting og Sånt 2 kommentarer

God lunsj,dere ♥

Så, siden jeg måtte gjemme vekk mine siste innkjøp på grunn av at mannen kom hjem litt tidligere enn ventet, tenkte jeg å vise dere dette i dag! Det stemmer at han er en av mine faste lesere, men nå kan jo han finne det ut via bloggen, og samtidig bli overbevist av deres (mest sansynlig) positive tilbakemelding. (Takk på forhånd, høhø).

Nye spisebrikker til hverdagsmiddagen var sårt trengt.
Fant disse på Åhlens, så fine!For noen dager siden, mens jeg tørket støv, klarte jeg å knuse den ene telys lykten jeg hadde i vinduskarmen. Nå står den andre der veldig ensom, så nå skal den erstattes med dette fine paret her:

Glass lykter fra ÅhlensServiettholder, hvor skal jeg begynne? Jeg lette Bergen sentrum rundt etter en hvit serviettholder i rotting, men neida. Denne skal pusses og males.Også de fine serviettene daYou like?

Jeg tripper i treningstøyet her, jeg kan dele så mye som at den ankelen ihvertfall ikke blir bedre, snarere tvert i mot, på tide å komme seg til legen? Kanskje, må tenke på det litt til, mens jeg tester ut sykling istedenfor løping.

Nå må jeg rydde vekk alt rotet her, før øynene mine blir rød, deretter skal det males, tak, vegger, vindu, you name it. Jeg trenger forresten deres hjelp til valg av gulv til closet og kontor..
Vi skrives senere!

Skjebner og nytt til kakefabrikken

10.04.2012 @ 19:01 i Ting og Sånt 2 kommentarer

Hei igjen ♥

Har dere hatt en fin tirsdag? Jeg føler meg rimelig effektiv når jeg kan si jeg har vert på trening, IKEA, Åhlens, Riviera Maison, Tilbords, hobbykjelleren, Meny for litt handling og Stoff og stil for oppdrag lystett liftgardin.

Vedsiden av min lille oppramsing av noen av mine favoritt butikker, kan jeg også meddele at lystette liftgardiner faktisk eksisterer, in fact, så er det ikke verre enn at du bare sier til stoff og stil damen at du vil ha et fòringstoff på baksiden av stoffet du vil ha. Hurra for stoff og stil og hurra for fòringstoff.Jeg kommer selvfølgelig ikke foruten noen «bumps in the road», for når Ingrid skal handle noe, så møter hun alltid på spennende skjebner og utfordringer, så det kan godt være at hun må rive seg i håret fordi stoff og stil damen finner ut at stoffet, som perfekt matcher både tapeten, mønstrene og fargene i rommet, har gått ut av produksjon. Men det vet vi ikke sikkert enda, og skjebne er egentlig noe tull, siden Ingri alltid på en eller annen merkelig måte, får det akkurat som hun vil, selv om det ofte innebærer litt krasse vokaler og riving i hår. Den tid, den sorg, stemmen kan man forandre på og håret, det vokser ut igjen.Jeg kan også meddele at på IKEA, klokken 10:45 i dag, var et eneste kaos. Jeg angrer egentlig litt på at jeg var der i dag, fordi jeg ikke liker å være en del av et så stort kaos, og i tillegg måtte betale for det. Det varte heldigvis ikke så altfor lenge, bare lenge nok til å observere eldrebølgen som skal lære HURTIGKASSEN for ca 10. gang.Jeg har ikke gått helt tom for min meddeling-het enda, for på veien hjem fra IKEA Åsane, måtte jeg  gå et ærend som hadde location sentrum. Og da må jeg nesten, nok en gang, få meddele at det overhode ikke var for å putte noe av dette i vesken min

 For hvilket konditori - skap har vel ikke godt av en liten oppgradering? Ikke si noe til Stein Inge, da :D

Salt, pepper og farmors skatter

29.03.2012 @ 22:26 i Ting og Sånt 4 kommentarer

Hei folkens, sent innlegg fra meg i dag. Gikk rett fra en hektisk men fantastisk gøy dag på jobb, til et etterlengtet besøk til farmor. Vi mimret om "gamle" dager fra da jeg var liten over mange kopper med te. Ubeskrivelig kjærlighet.

Tok også et dypdykk i noen av skattene hennes som bærer så mye historie, før krigen. Dette liker man.

Bare sjekk disse salt og pepper bøssene (heter det det?)

Og disseOg denne herligheten her

For ikke å snakke om den lampen der, den ser så..... historisk ut. For en dag, en god dag, veldig god dag.

Nå blir det sengen på både meg og mann. Hipp hurra for fredag i morgen, kjempe klar for helg.

Vi blogges i morgen, fininger!

My owl

26.03.2012 @ 13:32 i Ting og Sånt 3 kommentarer

La dere merke til ørepynten jeg har på meg i dag? I love them!
Mobil nytt

22.03.2012 @ 09:40 i Ting og Sånt 0 kommentarer

Innimellom alle ærendene mine igår, som forresten var en kamp i det regnværet som var. Hvorfor skal folk ha Bergansjakker til en prislapp på 4 tusen Kr, når dem i tillegg til jakken bruker paraply, også når det er opphold. Bergen altså, vi må være født med vannski på beina og paraply på hodet.

Uansett, jeg møtte en venninde, som importerer tekstiler, kosmetikk og telefon deksler fra utlandet. Sjekk hun ut på facebook her eller gruppen hennes her. Utrolig mye fint.Jeg er desverre litt for lite flink til behandle telefonen slik den skal. Hele min telefonhistorie begynte med at jeg skyllte de to første telefonene jeg eide, i do. Har lenge sett etter et fint cover til iphonen min, men har liksom aldri funnet noe som er helt min stil.
Det har jeg nå.I like!

Innkjøp

17.03.2012 @ 16:22 i Ting og Sånt 4 kommentarer

Hei dere. Lørdag, huset helt for meg selv. Etter å ha chatet med en bekjent i 4 timer på facebook er det på tide å kaste inn håndkle å gjøre noe. Var tidlig oppe i dag, skulle bare til byen for å handle litt matvarer, men så kom jeg over et tilbud på tilbords jeg ikke kunne motståNemlig long drink glassene fra Rosendahl, til bare 99 kr for 4 stk. Det er det jeg kaller et kupp, så jeg kjøpte slik at jeg har 12. Har både kaffe og farrisglassene fra før.Lekre kvalitetsglass som også tåler mye. Hørte fra en liten mus at tilbudet varer ut i dag. Bor du i Bergensområdet vet jeg at nesten alle tilbords-butikkene er tomme, men at de i steden selger ut kaffeglassene for samme pris. Må du ha longdrink glassene, har de et velfylt lager både i Åsane og Wallendahl i strandgaten.Siden det regner trollkjerringer ute, tenker jeg å bake, slik at fryseren også får litt lørdagsgodt. Snakker vi cupcake's?

God lørdag dere!

Little things

21.02.2012 @ 10:52 i Ting og Sånt 3 kommentarer

Jeg kom på at i forrige århundre, blogget jeg at jeg skulle vise dere håndtakene til skapet når de når de kom. Les og se flere bilder her og her. Dette gikk jo i glemmeboken, men jeg leser glemmeboken av og til altså.Selve håndtakene kom for lengesiden, men jeg tror ikke de ble festet til skapet før forrige helg. Hello prioriteringer. Prioriteringer eller ei, bedre sent enn aldri, alltid.

Jeg liker det gjennomført, gjennomført for meg er når ting går igjen. Jeg har f.eks. ikke møbelben på noen andre møbler enn spisestue-stolene. Håndtakene som er komt på skapet går igjen i hele stuen.I skjenkenOverskap på skjenkOg tv benken.

Nydelig dag i Bergen idag, sitter i skrivende stund med markisene nede og ser at solen steker på jordet, som fordamper. Det går virkelig mot vår. Da er det på tide med en vårrengjøring, for min del blir det salmiakk vasking i forhold til walk in closet. Nå er vi igang.

Ha en fortryllende dag, dere!

Veggklokke med løse tall, info

03.02.2012 @ 19:32 i Ting og Sånt 10 kommentarer

Det går nesten ikke en eneste gang at noen ikke legger merke til klokken på veggen i stuen. Jeg trodde dette var en ganske populær klokke som var veldig kjent for allmenheten, men det viser seg å ikke stemme.

Jeg har med tid og annen sett mange forskjellige varianter av disse klokkene, både på nille og på jysk, de så forferdelig billige og stygge ut og det var de også.

Denne varianten under her er litt mer fyldig og massiv enn de andre variantene og jeg synes den er fin. Det følger med mal til klokken, slik at du kan få tallene rette og fine og velge størrelse.

Så til det alle lurer på:

- Klokken heter FLEX veggklokke
- Klokken er kjøpt på BOHUS
- Klokken koster 299 ordinær pris
- Klokken bråker/tikker ikke i det heletatt


Nå er det fredag dere, fantastisk med snø ute, vi snakker postkortnatur utenfor alle husets vinduer.

Gooood helg!

After Birthday

01.02.2012 @ 14:24 i Ting og Sånt 7 kommentarer

Fordelene med å ha bursdag på en mandag, må deffinitivt være gavene spredd utover flere dager og besøker. Igår var det ingen andre enn min kjære søster som kjenner meg altfor godt. Jeg får ikke nok av disse krystall - kulene. Jeg liker dem så godt, at jeg bruker dem nesten alltid mandag - fredag, jeg liker dem så ekstremt godt, at jeg ikke har mistet en, en eneste en!

Men engang kan smykkeskrinet fort bli litt ensidig, derfor tenker jeg å bytte smykke under, siden jeg har så mye annet i denne serien. Men absolutt creds for smak og behag!Også har jeg fått orkideer da, i rosa, de var det mannen som kom hjem med, da var det litt lov å rynke litt på nesen over hvorfor jeg ikke fikk hvite. Min søster rister på hodet, mens min kjære svarer at dem var tom. Håhå, jeg mener; er det noen som vil bytte med meg?
Neida :)Love love love!

Nå skal jeg lage frosting (topping/glasur til cupcake til dem, som min mann, lurte jeg på om jeg bare skulle hive muffinsene i frysen for å froste de, haha) til verdens største cupcake. Ihvertfall altfor store til at jeg klarer å trykke i meg en hel sånn.

Jeg tror de blir riktig fine, håper dagslyset holder seg litt til og at jeg blir kjapt ferdig, så kan dere få se bilder. Jahuuu!

InHouse collection Victoria lamp

31.01.2012 @ 11:24 i Ting og Sånt 9 kommentarer

Noen av dere spurte om lampen som nå er komt opp over salongbordet.

Jeg brukte en evighet på å finne denne lampen, jeg er litt sånn "finne produktet på nett - ringe evt forhandler for å forsikre at de har produkt - dra fort inn produktbutikken - hente produkt - gå fort ut igjen - jente" Jeg hadde sett den mange ganger før, men husket aldri hvor.

Etter å ha funnet mange lignende på nettet, noen litt annerledes, noen nesten identiske men til en fryktelig stiv pris. Plutselig lyste lyspæren over hodet på meg og min indre stemme ropte LIVING.Jeg er veldig fornøyd med den, den gir et sterkt og nøytralt glødelampe lys. Alt avhenger av hvor man skal ha den, men til salongdelen i stuen blir det for sterkt med 25 Watts pærer. (da kan du kjøpe svakere pærer om du ikke har dimmer) I mitt tilfelle skal bryteren skiftes ut med dimmer likevel, så da slipper man å bytte pærer.
I esken lampen kommer i, er (som i de aller fleste lysekroner og krystallamper) delene løse, det er et veldig putlearbeid å hekte hver eneste kule på tråden og så i sokkelen, men man blir alltid ferdig til slutt og det er absolutt verdt det ferdige resultatet. Det følger også med hansker man kan ha på seg når man skal montere den, slik at det ikke fester seg fett og fingermerker i kulene og den blanke sokkelen. Fin og nødvendig detalj!Lampen er altså fra LIVING og er fra InHouse Collection. De fører mange lamper (veldig smakfull og lekker kolleksjon), denne heter Victoria. Hvis du også er en "finne produktet på nett - ringe evt forhandler for å forsikre at de har produkt - dra fort inn produktbutikken - hente produkt - gå fort ut igjen - jente", ville jeg ringt LIVING og hørt om de har flere igjen før du valser inn i jungel-land på lampejakt.


Jeg har nemlig i ettertid brukt idiotisk lang tid på å jakte denne lampen på nett, uten hell. Og det er så synd, for de lignende lampene på nett koster så altfor mye mer enn denne fine her. På tilbud nå til 399, jahuu! En skjult skatt, er det jeg kaller det.

Bruka Design

05.01.2012 @ 12:01 i Ting og Sånt 5 kommentarer

Gjett om disse skal få et annet hus enn oppå skjenken etter klokken 17 idag.Love it!

Jula skal ut, Knut!

04.01.2012 @ 14:50 i Ting og Sånt 0 kommentarer

Det var først igår kveld jeg fikk nok av julen. Plastikk-operasjonen kaller jeg den i år, siden vi for første gang tok et plastikk - tre i bruk. Jeg er rimelig fornøyd, og jammen meg holdt det hele julestria uten å falle ned. Ikke verst.

Mens været i Bergen er veldig skiftende og rart idag, skal været få lov til å herje ute, mens jeg skal gå løs på etterjulsvasken inne.
Jeg håper på å finne såpasse mye støv at jeg kan holde på til mannen kommer hjem, slik at jeg på den måten har en god unskyldning for å ikke ha begynt på vitrineskapet som skal opp i stuen, ergo får han begynne på det isteden. (jeg holder meg til tegning av møbler, sammensettingen får noen andre ta seg av).

Det finnes et vitrineskap som hører til veggseksjonen vi har nå, som er i samme stil. Problemet er at det 192 cm høye skapet bare har vitrinedel på halvparten av høyden, og skuffer eller små hylleskap på den nedre delen, dessuten fantes det bare et 80 cm bredt skap, mens vi har 130 cm vegg vi gjerne vil utnytte fullt ut.

Med så mye fint servise, glass, vaser, karafler og boller syns vi det blir for trist at det skal stues vekk i et skap med lukket dør og ingen innsyn.Vi satt oppe til klokken 02:00 i natt for å gruble ut en plan og satte den så i praksis da vi var oppe igjen klokken 08:30. Ikke verst hva?

Tenk hvitt, tenk klassisk, romantisk, praktisk og tenk Ingrid på en og samme tid. Jeg hadde aldri trodd vi skulle ende opp med IKEA, jeg har egentlig aldri likt IKEA sine møbler, men når det finnes så mange muligheter til å personalisere og improvisere liker jeg det mer og mer. Slike nettsteder som "IKEA hackers" skaper stor fasiniasjon og inspirasjon her i gården, bokstavelig talt.Viser dere når vi omsider blir ferdig.
SO LONG!

Stueklokke med løse tall

30.12.2011 @ 16:29 i Ting og Sånt 4 kommentarer

Imens oppussing-planlegging for soverom og walk-in er i full gang, begynner stuen å ta form. Noen av dere la merke til klokken over sofaen. Litt maskulin for min smak, men så er det ikke bare hun feminine som bor her heller.Klokken har løse tall, så du bestemmer selv hvor stor du vil ha den. Tallene har en teip på baksiden, som sitter veldig godt. Så tenk deg godt om og vær sikker i din sak om hvor du vil ha den.Klokken finnes i svart og i krom, som vist på bilde.

Stue, detaljer og glass

12.12.2011 @ 13:37 i Ting og Sånt 0 kommentarer

Som jeg nevnte igår er vi så godt som ferdig med stuen, and i love it!
Stikkordene for denne stuen er glass, lyse og kalde farger med kontraster, levende lys og glass. Jeg elsker glass. I min egen lille verden, bor jeg i et glasshus med masse glassfigurer og hvite lys.Jeg er også detalj-fanatisk, legg til entusiast og du har meg!
Når det er sagt, har jeg veldig sansen for pyntegjenstander. Men ikke sånn tilfeldig nips, som mange har fordi de ikke kan få nok, men gjenstander som bærer på et minne, en historie eller at det er en gave fra en som betyr noe for en.

De høye stett-glassene er fra bryllupet vårt, vi brukte dem som borddekorasjoner. (jeg har altfor mange, så om noen er inntresert i å kjøpe noen, er det bare og gi en lyd)

Fotoalbumet og rammen i sølv kjøpte vi i Thailand på bryllupsreisen vår

Krukkene med godteri er også fra bryllupet.

Krystall-settet med glass er fra Stein Inges tid i militæret på grensen Norge/Russland. Kjøpt i Russland.

Glasset vedsiden av sølvrammen var bryllupsgave, det er telys-lyktene på salongbordet også.

Glass-svanen i vinduet er en gave fra svigers.

Globusen er for og minnes rekkehuset vi bodde i før vi overtok gårdshuset.

Lysestakene i glass på spisebordet nedenfor var en gave fra Bestefar i Italia.

Alt har sin sjarm, og det er så kjekt når venner og familie kommer på besøk og legger merke til disse detaljene. Naturlig nok er det første de spør om, hvor du har kjøpt den. Istedenfor og svare riviera maison, Åhlens, kremmerhuset etc. Har jeg en historie og fortelle. Det gir meg lykke, gode minner og et meningsfylt hjem.

Ellers ser resten av stuen slik ut:You like?

Jeg har fått enorm respons på salongbordet vårt, både her og på facebook. Det er kjempe lett og ikke minst billig å lage. Oppskrift er selvfølgelig på vei..

God og solfylt mandag til alle, selv om været i Bergen er veldig skiftende idag!

 

hits