Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Kategori: Stue

Hjemme

02.feb.2012 @ 22:13 i Stue 15 kommentarer

Nå begynner det å bikke 3 måneder siden vi pusset opp stuen. Jeg er enda ikke helt ferdig med detaljene, men etterhvert som tiden går føler jeg stuen får mer og mer personlighet og at den er vår egen. Knipset noen kjappe bilder av hvordan det ser ut idag.Alle blomstene er gave, kan ikke kaste dem fordi det er "feile" farger. I tillegg er jeg veldig allergisk, så prøver å unngå blomster, veldig synd, det er jo så pent!

White linen

12.jan.2012 @ 15:51 i Stue 6 kommentarer

Endelig kom lift-gardinene. Jeg vet jeg er rar, men jeg tåler bare ikke sol. Mannen rister på hodet når jeg tar ned markise og trekker for gardinene når the big S viser seg en sjelden gang. Har alltid hatt en ting for direkte sollys.

Noen foretrekker plisè, noen foretrekker persienner, noen foretrekker bare gardiner og noen foretrekker lift. I rekkehuset vi bodde i før, hadde vi hvite aluminium-persienner i vindet, svart gardinstang og grå/svarte gardiner (grøss). Nå har jeg fallt for lift-gardinen.

Utenom høytidene har jeg gått for hvite gardiner i lin, i de store vinduene i stuen. Det er sjelden vi trekker dem for da vi har markise på utsiden, som går på alle disse tre vinduene, da holder de seg fine og elegante!De lange lingardinene

Siden lin er mitt favorittstoff, fikk jeg også sydd lift-gardiner i dette, bare til de små vinduene, lange eller halvlange gardiner til små vinduer vil ikke gjøre noe annet enn å få både vinduet og resten av rommet til å virke mindre enn det egentlig er.Tenk deg nøye om dersom du vurderer lin, jeg vasker dem i maskin en gang i året, og jeg sto 9 timer ved strykebrettet for å få de fire lengdene fine, rette, like og rynkefrie igjen. Dersom vi hadde brukt gardinene til noe annet enn pynt, ville jeg nok heller gått for et stoff som ikke krever så mye etterbehandling. Liftgardinene skal helst renses, da det vil være svært vanskelig å få stoffet helt likt på alle kanter. Men for all del, lekkert er det, og for meg er det absolutt verdt timer og blodslit!

Ser dere så fint med solen som skinner inn vinduet på de øverste bildene? ca. 2 min etter knipset bilde så det sånn utOgså tok det helt av og da så det sånn utJeg følte jeg ble angrepet av snøfnuggene og vinden, to mot en er feigt!
Fem minutter etterpå var det solskinn igjenbloglovin

Stue før - etter

11.jan.2012 @ 23:29 i Stue 15 kommentarer

Jeg vet jeg har fått en del nye lesere siden jeg pusset opp stuen. Jeg skal få ordnet arkivet og kategoriene slik at det blir enklere og mer oversiktelig over innleggene hva oppussing angår, for her er det ikke bare stue som skal pusses opp, gitt.

Vi konsentrerte oss mest om å bli fortest mulig ferdig, det ble derfor bare tatt noen få bilder av prosessen. Likevel tror jeg at jeg har klart å fange de store forandringene på et og annet bilde.

Regner med dere ser hva som er før og hva som er etter?
Jeg kan ikke få understrekt nok hvor viktig rammene, er for et rom. Lister, vindus-karmer, dører etc. Uten de fine rammene, spiller det egentlig ingen rolle hvor fin veggfargen er.Dette har vi gjort

- Malt tak. Et strøk grunning, to strøk med maling.
- Malt og fuget over taklist. Et strøk grunning, to strøk maling.
- Malt alle fem vinduskarmer. Grunnet og malt to strøk.
- Fjernet sekkestrie fra langvegg, helsparklet, grunnet og malt. 2 strøk
- Nye gulvlister (jeg listet hele stuen, håhå)Som dere ser, mye malerjobb her. Er egentlig glad for det, det finnes større jobber enn dette.
Gulvet er nytt for et år siden, tror jeg hadde fått en del pepper om jeg hadde vert hundre prosent overbevist om å legge nytt!
Vi brukte akkurat 14 dager (vedsidenav full jobb), jeg husker malingen fremdeles var våt da vi pakket opp og monterte møblene.
Sofa -  Scapa - Orion fra Møbelringen
Spisestue bord - Brooklyn fra Living.
Salongbord - laget selv, se oppskrift her
Stoler - Annika - Jysk (Ja, du leste riktig)
Gardiner - Hvite lin-gardiner. (Spesialsydd fra stoff og stil) Liftgardinene er også samme sted og de kom idag. (bilder i morgen)
Vedovn - Scan 50
Hyller - Ikea, kappet til selv
Seksjon langvegg - Viwa serien fra Møbelringen (malt, men det finnes hvit også)
Skap kortvegg - Bestå serien fra IKEA, les mer her og her
TV benk - OMEGA fra Bohus (malt)You like?

Hyggelig og SKAPelig

06.jan.2012 @ 12:37 i Stue 4 kommentarer

 

Det er jammen meg ikke lett å få til skikkelige bilder når været skifter sånn ca. annethvert minutt. Da jeg skulle henge opp fredags-vasken f.eks., skinte solen, jeg spurtet ned fra tørkeloftet, grabbet kamera og «pang» så var det plutselig mørkt som natten og det begynte å hagle. Det resulterte i litt skjeve bilder, mest pga at jeg måtte klippe bort cottage cheese'en og venstre del av spisestue-bordet, som fungerer som midlertidig kontor i dag. Vi snakker mengder med papirer.

Uansett, dere kan skimte et hint av dagslys og solskinn, bildene er i hvert fall bedre enn i går, det var det jeg lovte dere.

Nå skal jeg vaske ferdig resten av huset, sette en bolle og rundstykkedeig og lage eplekake og pai, har en hel kartong med epler jeg må få brukt før de blir dårlige. Paracet sa du?

God helg!

Klar ferdig skap

06.jan.2012 @ 00:29 i Stue 4 kommentarer

Endelig. Mannen har vert så flink, og jeg er så ulovelig heldig. Mens jeg har lagt på sofaen med to pledd, 2 dyner og en varmeflaske, (les: influensa) har han fått ferdig skapet.

For ca en time - to siden var det på tide å ta seg et brett med paracetter og plassere tingene der jeg ville ha dem. Tok noen raske bilder så dere får se. Bedre bilder kommer imorgen. (egentlig blir det senere idag, siden klokken er way past bed-time)

Veldig fornøyd med akkurat denne etasjen!

Costa Boda

Skapknottene er bestilt, gleder meg til de kommer.


Hullene i siden skal kles igjen med liste-skitt/lettsparkel slik at de ikke vil synes, de mangler egentlig også to hylleplater i glass som skal taes inn istedenfor trehyllen hvor suppeterin og kaffekanne o.l står. Vil gjerne ha lyset en etasje til nedover, men er litt usikker. Hva synes dere? Hylle-utbytte eller ikke?

Bedre bilder imorgen, som sagt. Nattaaaa :D

Litt jul og OL i somling

25.des.2011 @ 21:48 i Stue 0 kommentarer

 

Visste dere at jeg er med i OL i somling? I hvert fall hva blogging angår, det har gått i ett og jeg er utrolig sliten, men I DAG var dagen for avlastning og spising, og godt er det.

I går, på selveste julaften, sto (les: løp) jeg på kjøkkenet fra før klokken var passert 09:00. Familie-gjestene fikk nystekte berlinerkranser, (takk for hjelpen Håvard og Stein Inge) nykjølte risboller og fersk delfiakake. Joda, pinnekjøtt med tilbehør, multekrem (fysj) og riskrem også. Alt laget fra scratch offcource.Dette er riskrem, var litt ego og lagde den med tanke på meg selv da jeg ikke klarer multekrem. (resten av både min og min mann sin slekt skjønner ikke hvorfor) krem generelt er jeg ikke noe stor fan av. Denne inneholder ca 1 dl krem, sukrin, cottage cheese og mandler. Mmmm.

Jeg har i tillegg vært veldig blind i år, noe som kan skyldes min førjulsgave, miss kenwood. De 7 sortene ble nemlig til 10.

Alt i alt, far kom seg hjem til jul, og da ble kålrotstappen reddet. Min far lager mye bedre kålrotstappe enn din far.
Jeg elsker å ha gjester, i år har det vert ekstra spennende siden stuen for en snau liten uke siden så sånn utSpenning ble til handling og jammen meg ble det ikke så aller verst, selv om taklampene jeg har bestilt enda ikke er kommet, det gjorde vel egentlig ingenting da jeg likevel hadde holdt lampene slukket og latt de levende lysene tale for seg.Imens dette bilde ble tatt var Stein Inge i full gang med å skru sammen to stoler til.
Ser dere gardinene er komt opp? I de små vinduene kommer det hvite lift-gardiner i lin, som er det samme stoffet som de andre.  Disse ankommer min stue om en ? tre ukers tid da disse blir sydd etter mål til vinduene.

Nok smalltalk. Jeg lovte dere jule- innlegg. Her er et bildedryss, høy plastfaktor i bondeheimen i år, jeg er så allergisk.

Hadde en upåklagelig aften igår, og selv om det har vert en del vondt og sykdom på både min og min kjære sin side tett opp til julen har alt endt godt.

Vi har fått oss en del tankevekkere og blitt omfavnet med kjærlighet rundt oss hele tiden. Er så takknemlig og lykkelig at selv den søteste risbollen kan ikke måle seg enang!
Fortsatt god romjuls tid kjære trofaste lesere <3

 

 

Lettelse og fryd for øye, kropp og sjel (mobilblogg)

11.des.2011 @ 16:48 i Stue 2 kommentarer

Hjelpe meg, det føles ufattelig godt å være NESTEN ferdig. Holdt på til langt på natt igår og pittelitt idag.

Blogger på mobilen nå, jeg er på vei ut døren for og handle inn noen lys for en siste touch til stuen. Men så tok jeg noen bilder med mobilen nettopp og fant ut at jeg klarer ikke vente med og vise dere!

Underveis

Nærmer seg

Som dere ser så gjenstår det gardiner i alle vinduene, de henger på tørk etter en vask, den tomme hyllen på toppen her har jeg en plan på. Men jeg må vel ha noe og kose meg med, som ikke haster sånn ?

Skikkelige bilder kommer imorgen. I LOVE this dayriktig GOD søndag!

Stuefin

07.des.2011 @ 12:29 i Stue 4 kommentarer

Ahh, etter en uke med intens jobbing vedsiden av full jobb, ser vi endelig resultater, på mandag var det bare listing som gjensto, og som var ferdig innen dagen var omme. *klappesegselvpåskulderen*

Underveis

Her er siste strøk i vinduer og taklister akkurat tatt, malingen er fremdeles våt!


Spisebordet med 0 av 12 stoler. Langt nok?Spisebordet har 2 illeggsplater, disse får plass i et rom under border der hvor du trekker de ut, slik at man slipper og ha de liggende og slenge andre steder.
Alle de 12 spisestuestolene skal trekkes om i samme stoff som sofaen.


Fantastisk utsikt fra stuen
Jeg elsker salongbordet, dette er et hjemmesnekret mesterverk. Laget av MDF plater, og glassbyggestein, med lys inni. Idag var det kjølig ute, så jeg valgte blått lys.Bordet er veldig fint uten lys også, alt har sin sjarm!
Både jeg og min kjære mann ble forelsket i dette spisebordet, som gav oss masse inspirasjon:Bilde lånt herfra, les mer om dette fantastiske bordet, og stem i "tid for hjem" her.

Nå blir det maling av stuemøblene for min del, i tillegg må jeg se om jeg får tid til å lete etter julepynten for så og sette den opp. Gardiner må også opp, det gjenstår mange detaljer, men jeg tar til takke med at stuen ikke ser ut som en byggeplass lenger.

God tirsdag (jeg mener onsdag) i fineværet til alle!

Angrep

01.des.2011 @ 15:04 i Stue 0 kommentarer

Tørt med innlegg her ja.. Men det med god grunn, jeg har nemlig blitt angrepet av panel og sekkestrie.Husker dere innlegget om de hvite rammene? Vi har fyrt løs med salmiakk, vann, fugemasse over listene og heftgrunn.
IKKE glem akrylen over listene, for the love of God!

Mens vi siden søndag har vinket farvel til Deadliest Catch klokken 00.00, Da damene dro, CSI, WORDFEUD og JULEPYNT i eget hjem har jeg likevel klart og skvise inn sistnevnte  hos min elskede farmor. Tradisjonen og innstinktet mitt higer etter og få opp farmors vakre julepynt. Hun må være en av hovedingrediensen til min kreativitet.Disse har hun laget selv.. Usansynelig vakkert? I KNOW! Sånne skal jeg også lage, engang. Men i mellomtiden blir det nok oppussing gitt.

Som dere kan skimte har vi fuget over listene og grunnet, fått på maling på den ene langveggen på bilde nr 1 og fjernet den HERSENS (søppel)sekk-strien på langveggen til venstre i bilde nr 2. Hvem i allverden var det som fant ut at bommulstråder på veggen kunne være en kjempegod ide? Avslag på forretningside fra min side ihvertfall.

Med min elskelige nye sofa står på hodet midt i stuen, mens mitt enda mer elskelige (om mulig) brooklyn spisebord brukes til pø, er det ikke rart jeg må sniffe oljemaling for og få dette til og føles greit, og ikke galskap.

Ja, og om du trodde vi "bare" skal ta vegger, vindu, lister og karmer - tro om igjen. Jammenmeg har skageparet i skagevegen malt taket også. Nå har det gått 5 dager, og etter 5 dager så begynner små øyeblikk å bli uvurderlig.

Men så er det tilbake til arbeidMen så kommer det pinadøe noen lyspunkt innimellom da ogsåMå si dette var en enorm motivasjon til og bli ferdig før 24. desember!
Snart er jeg sterkt tilbake, SO LONG!

hits