Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Arkiv måned: desember 2010

Når de små tingene blir de største

13.des.2010 @ 22:50 i Hverdagsliv 0 kommentarer

Julen har en betydning for alle.

For noen betyr julen kjærlighet, familie og glede

For noen betyr julen stress, kav og uro.

For noen betyr julen tristhet, sorg og depresjoner.Det vil alltid være store skildringer i livene til ethvert menneske i denne høytiden og alle er i vær sin bås. Jeg føler meg utrolig heldig som har venner, familie og ikke minst en mann som jeg vet har en spesiell plass i hjertet sitt som er tilegnet meg.

URETTFERDIG

Det er langt ifra alle som har det..  Jeg synes det er forferdelig urettferdig. Jeg kan ikke engang forestille meg hvordan det vil være og leve et liv uten en eneste som virkelig setter deg forran alt. Julen er ikke bare fantastisk, den er også veldig sår.


VI


Mens "vi" kaver på for å sette noe ned på ønskelisten til hva en glanspapiret pakke under juletreet skal inneholde, er det noen andre som ønsker seg varme og rene klær og et måltid.

Mens vi leter febrilsk etter presanger til noen som man ikke har fått ønskeliste av og ender opp med å kjøpe kosmetikk, eller et gavekort på et kjøpesenter, er det noen andre som verken har noen å spørre om en ønskeliste og ei heller penger til å kjøpe noe.

Mens vi ofte har vanskeligheter med og velge om man skal være hos mor eller svigers på julaften, er den noen andre som ikke har noe sted og være og må da vandre gatelangs.Sukk. Jeg ønsker akkurat nå at jeg er eier av en tryllestav.

Idag har jeg gått igjennom det gigantiske klesskapet mitt og funnet varme klær jeg ikke bruker lenger, noe har faktisk merkelappen på enda. Ullgensere, votter og hansker og et par boblejakker.

Dette skal jeg gi til bymisjonen, jeg håper noen får bruk for dette i denne ekstreme kulde-perioden. Oppfordrer alle til å gjøre det samme!
 

Sjokolademousse klokken altfor tidlig

09.des.2010 @ 14:26 i Mat og drikke 2 kommentarer

Når man stadig er på farten, er det å bruke tiden man har på kjøkkenet flittig. Imorgen står det pinnekjøtt på menyen, desserten blir sjokolademousse. Hvorfor? fordi jeg er elsker sjokolade, og det gjør jentene mine også. Siden det ikke er julaften uteblir multekrem/riskrem. Det er lov å lage sin vri i adventstida.

Jeg er strålende fornøyd med morgenes innsats på kjøkkenet. Og det er en fryd og holde på med det snøfall over hustakene - i love it!

Denne moussen er ganske mektig, det skal derfor ikke være overkill i en porsjon. En god regel er at du bruker halvparten av det du hadde tenkt å fylle porsjon-skålen med. Er du av den sparsommelige typen kan du helle alt i en serveringsskål.

Jeg liker å skjemme bort gjestene mine og porsjonerer derfor moussen, og legger over en lekker pynt. Siden jeg elsker å pynte over alt!

Ca 3 dl fløte, piskes til en myk krem. (Jeg har ALLTID vispet mousse-krem for hånd)
Igjen: pisk for hånd
Sett den kaldt, nå kan jo balkongen brukes som kjøleskap. Pass på at det ikke fryser.Ca 350 gram kokesjokolade (jeg bruker den mørke for smakens skyld).

Smeltes i vannbad ved svak varme, rør forsiktig om avogtil.6 Eggeplommer røres sammen med sjokoladen


4 eggehviter, piskes stiv med melis

Ekstra sjokolade for ørlitegranne tyggemotstand.
bland sjokolade, melisblanding og eggeplommer for seg selv, og vend inn kremen (som ikke skal være frossen, hehe)Hvit sjokolade smaker fantastisk, og hever nivået et hakk da den er vanskelig og jobbe med. I denne sammenheng har jeg laget en stripe på hver porsjon for både smak og finessen sin skyld.Porsjoner moussen. Ja, jeg elsker rosendahl!

 


Pyntet med sitronmelisse, bringebær, mørke sjokoladeblonder (som jeg har laget selv) hvite og mørke sjokoladebiter.

Settes kaldt 1-2 timer før servering. Kan fint stå 1-2 dager på kjøl før servering.

Jada, så hvordan så deres morgen ut idag klokken 06:30? Hihi...

 

Levende

08.des.2010 @ 13:00 i Hverdagsliv 0 kommentarer

Nei, jeg er ikke paranormal spøkelses-blogger som kommer og går.

Desember måned har alltid i mine 20 år, alltid vært utrolig stressende.. Baking, shopping, pynting, stressing og jobbing.

Det er mange som ikke vet det, men de nærmeste vet jeg har tusenogfemti baller i luften om dagen. Jeg har ikke noe imot det, jeg liker det, men det går fort utover det å få gjort de tingene man liker aller best. Som i mitt tilfelle er gourmetmat-laging, scrapbooking, nettshopping og interiør, vedsiden av bryllupsbloggen såklart..

Vel, i tillegg er det mange i kretsen som gjerne ikke får den oppmerksomheten de fortjener og butikker som ikke blir kvitt varene Ingrid vil ha.

Jeg trøster meg med at det snart er jul, bortsett fra matfortsingen som er mindre flatterende, er julen fantastisk - magisk rett og slett. Spesielt når den er hvit.

Førstkommende fredag blir vi 7 stykker rundt middagsbordet hos Ingrid, hele hønsegjengen stiller til juleverksted og bryllupsservicet skal bli innviet. Det står mellom thai tapas og førjulspinnekjøtt, det blir nok sistnevnte siden jeg befinner meg mer utenfor hjemmet enn inni om dagen. Pinnekjøttet gjør seg selv, og jeg kan dytte inn litt julestemning til de av venninegjengen som ikke har fått den enda. Jeg duker selvfølgelig opp med juleduker, levende lys og lykter i inngangspartiet opp til huset. Og nå som snøen daler ned for full (og mest sansynlig holder seg til fredag) er den med på å skape en magisk julestemning på en fredags kveld med de aller beste jentene jeg vet om.Velkommen skal dere være jenter, vi skal få det kjekt!

hits