Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Arkiv måned: september 2011

Kor e gjespen???

09.sep.2011 @ 17:16 i Hverdagsliv 0 kommentarer

Har nå vært våken i 33 timer. Jeg har gjespet EN gang.

Hjelp?

Planlegging, oppussing og trappefin

05.sep.2011 @ 11:29 i Tips og Triks 4 kommentarer


Ja, dette beskriver vel mine dager om dagen. I helgen sa det bare stopp og måtte takke nei til noe som jeg har gledet meg til kjempe lenge. I blandt må man bare lytte til kroppen før det er for sent!

Til hva overskriften angår
Er dere klar over hvor mye en trapp kan suge opp husets energi? i både positiv og negativ form? Faktisk så har trappen utrolig mye og si og etter å besøkt mangfoldige hjem, irriterer jeg meg grønn over hvordan de som bare overser den forferdelige gule furutrappen mot de slette hvitmalte veggene og fancy'e møblene.


For meg er dette en scene tatt ut fra verdens verste skrekkfilm, en film med virkelighetspreg da, litt sånn som paranormal activity!Kom ikke til meg og si at du foretrekker gammel, gul furu, framfor dette, eller noe som i det minste står i stil til resten av din bopel.

Å kjøpe en helt ny trapp har mange fordeler men jeg vil si det har flere fordeler ved og fornye den helt selv og det vil lommeboken din like også.
Ubehandlede hobbyplater på biltema, hvitmaling til gelender, rekkverk og platene (les: spesialmaling) og litt gulv som du limer med parkett-lim på trinnene, nesen på trappen var enkelt og greit gulvlister, samme som gulvet som bare ble spikret fast.

Legge gulv i trappetrinn selv, anbefales IKKE. Med mindre du har veldig lite og gjøre på og en tålmodighet til en skilpadde. Hvert eneste trinn er forskjellig, det er vinkler, kroker og annet småknask som er utrolig kjeikete og få til. Vi sagde hvert eneste trinn for hånd, og bare det brukte vi en uke på.
Gulvet er det samme som vi har i stuen (som er opp trappen). Ville ha det likt i trinnene.

Skulle vi (når vi nå snart skal gjøre) det igjen, hadde vi lagt sagen på hyllen og brukt mørk beis isteden, man ville sett en ubetydelig nyanseforskjell og man hadde spart mangfoldige dager hvor vi kunne lagd lettvegg og bod under trappeoppgang istedenfor.

Om du har lyst gulv, foreksempel eikeparkett kan det være fint med hvitt på gelender, rekkverk og trinnvegg, mens selve trinnene er lys grå. Er du ikke glad i for mye hvitt kan du male gelenderets profiler i samme farge som trinnene. Da får trappen en kjempefin helhet og blir et vakkert smykke i hjemmet ditt, om fargekombinasjonen er de riktige.

Det er ikke lenge til vi skal gjenta denne trappeprosessen, denne gangen er det ikke en sirkeltrapp, men en ekte, rett bondetrapp. Hvordan det blir og hvilke farger det er, kommer selvfølgelig ut så snart det er ferdig.

Og dere; GOD MANDAG!

- I

hits