Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Arkiv måned: juli 2011

Smykke og Ørepynt oppbevaring

31.07.2011 @ 16:26 i Blogg 2 kommentarer

Det er visst noen som har fått med seg ørepynt-oppbevaringen min. Du kjenner deg sikkert igjen i frustrasjonen over å miste ørepynten din overalt? At du sitter igjen med 15 øredobber uten partner? At de ligger i hver sin krok og etasje i huset? Jeg har vært en av dem.

Not anymore!

En jente har mye dilldall. De ekstra fine smykkene bevares selvfølgelig i esker, men når man skal ut på byn, matche et antrekk og skifte og styre på, er det greit å ha et oversiktelig utvalg!

Kjøpte 2 av disse i Thailand i frykt for at den ene skulle knekke i kofferten. Begge overlevde reisen hjem og godt var det, for det ser ut til at 1 av denne slettes ikke var nok.
20 kr per stk. Helt fantastisk!

Gaver og ønskeliste

30.07.2011 @ 01:11 i Bryllup 1 kommentar

Når en har invitert til bryllupsfest kommer du ikke utenom gavelisten. Hva skal man sette opp? Hva skal man ønske seg? Hva trenger man?

De fleste par som går til alters denne dag idag er fra før ganske etablerte. Nå er gjerne begge ferdig utdannet og i jobb, mens før var det helt normalt og sette opp møbler, interiørartiker og grunnleggende ting for et par i et nytt rede i startfasen.

Nå er det veldig vanlig at parene peker seg ut et ekslusivt finservise og glass på listen i anledning med bryllupsdagen. Men det er ikke uvanlig og sprite opp listen med andre ting. Kanskje har du en handyman som aldri får nok av verktøy? kanskje dere ikke tar dere råd til reisemål dere så lenge har drømt om, eller rett og slett føler dere har alt og vil donere bryllupsgavene?

Valgene og mulighetene er mange. Her har du hovedtrekkene i vår ønskeliste

Servise


Platinum
Og siden ALT jeg nettopp har satt i 4 timer og skrevet bare forsvant fra dette idiot vinduet uten et eneste håp om å gjenopprette så mye som et lite punktum, blir dette kort. På denne maskinen skal dreamweaver garantert innstaleres...... Imorgen.

Vi kombinerte platinum med skålene fra extreme platinum, salatbollene, de dype skålene er altså i extreme platinum istedenfor platinum.. Benporcelenet fra China Bone laget i Thailand, er det samme i hele platinumserien, så om du har lyst og kombinere flere, vil man ikke se forskjell i selve porselenet. Bare formene og eventuelt print. Satte opp til 12, frokost, middag og kaffe. Fikk alt :)
Kosta Boda, Line, sine fantastiske glass. Disse glassene var så dyre at vi egentlig bare satte dem opp på gøy, tenkte oss aldri at vi på bryllupsdagen skulle få fullt opp med rødvin, hvitvin og farrisglass. Vi fikk også noen akevitt og cognaq glass. Satte også opp, øl, longdrink og martiniglass. 8 av hver. Resterende glass som vi manglet, fikk vi til jul og bursdagen min, som er i januar. Kan også meddele at konemor ser helst at både karaffelen og glassene tilbringer mesteparten av sin tid i spisestueseksjonen!Med asiatisk blod kommer man ikke utenom, i mine øyne, verdens beste kokkekniver. Japanske kokkekniver fra Chroma type 301 med et behagelig skaft til og kutte i alt fra grønt, til vilt, fugl og fisk. Designet av porche og med et maskulint preg og utseende gjør at også ektemannen frister til og svinge seg på kjøkkenet. Disse knivene hadde vi en del av fra før, satte opp resten av serien vi ikke hadde og er nå stolt "mor" til dette fantastiske stålet.

Bestikket Ida fra hardangerbestikk. Med serviset og sine platinum lininger ville vi ha det som fokus, valget falt derfor på Ida, med sin runde silhuett i skaftet og kurver i bladet og sit utrolig skinnende stål Når konemor dekker tilbords, dekker hun gledelig til et dusin, fokuset blir da på maten og ikke på og pusse sølvtøy, orker ikke tanken på vaske 36 deler for hånd! Satte opp til 12 + serveringsbestikk, frokost, middag, dessert, is og kaffe. Fikk alt, og en nydelig trekiste for oppbevaring. 2 etg og mange rom.Ja jenter, det finnes pent biffbestikk. Si hadet til svart treskaft og rustene blader. Dette biffsettet er fra hardangerbestikk og var akkurat dette vi ønsket oss. Det blir ikke bare en fryd for festbordet, men det fine møre biffsteken med den sprø skorpen vil bli spiddet på en gaffen du bare ser på film! Fantastiskt bestikk og anbefales på det sterkeste. Kommer i esker på 6 par (kniv og gaffel). Selvfølgelig fikk vi 2, til 12 altså.

Nå ble det litt mye overfladisk mor-på-kjøkkenet-og-holde-fine-te-og-kaffebesøk greier her, men om man ser litt annerledes på det betyr det så mye mer. Minnene som følger med tallerkene, knivene, gaflene osv er uerstattelige. Hver gang man skal bruke den tallerkenen, drikke fra den koppen eller spise med den gaffelen, vil det alltid være en påminnelse om bryllupsdagen vår. I tillegg vil disse tingene bli lagret i det fineste skapet man har og man får lyst til å ta ekstra godt vare på dem. Alt dette alene kan fint være et timeslang samtaleemne rundt festbordet.

 

Så langt er listen ganse enformig, men vi spritet opp listen litt vi også:

- Gavekort fra Elkjøp

- Panner og kaseroller fra OBH supreme

- Kjøkkenmaskin

- Blomster

Det er viktig at gjestene får en varirert prisklasse å velge mellom samtidig som de har et godt utvalg av ting de kan velge ut. Vi var nøye med og fortelle gjestene at deres tilstedeværelse er det som betyr mest for oss og bare det er en gave i seg selv. Dessuten er det kjekt og få noe en har funnet på selv også. Vi fikk blandt annet:

- Håndsydd og brodert spisebordduk med tilhørende tøyservietter

- Fotoalbum med sydd og brodert omslag med bryllupsdatoen og navnene våre på

- Nydelige blomsteroppsatser og dekorasjoner som passet perfekt i hjemmet vårt

- Lysestaker

- Duker

- Fantastisk sengetøy og sengekappe

Dette er noen ting som vi ikke hadde satt opp på listen men likevel satte utrolig stor pris på å få.

Konklusjon: Man trenger egentlig ingenting av ønskelisten dere setter opp, det er minnene i disse artiklene, som er den egentlige gaven

Ufårståelig og ubeskrivelig

24.07.2011 @ 00:50 i Hverdagsliv 0 kommentarer

Alt som har preget nyhetsbildet det siste døgnet er bare helt forferdelig.. Etter jeg fikk nyss i scenarioet for igår ettermiddag gikk jeg og la meg tidlig og håpet det hele var et mareritt da jeg våknet idag.. Det var der enda.

Tom for ord.Min dypeste medfølelse og tanker til pårørende, omkomene og savnede!

Bryllup og sånn

13.07.2011 @ 12:36 i Bryllup 0 kommentarer

Planlegge bryllup, konfirmasjoner og dåp er noe av det kjekkeste jeg vet. Hadde jeg bodd i USA hadde nok dette vært det jeg livnærte meg med. Bryllup er det jeg spesielt interesserer meg mest for.
Jeg håper dere får god nytte av innleggene jeg har skrevet, og blir proppfull av masse god og ny inspirasjon gjennom både bilder og tekst.

Her er noen innlegg:

Inspirasjon

Inspirasjon og utfordringer

Antrekk

Seremoni

Invitasjoner

Vi skal gifte oss, hva nå?

Alle innlegg under bryllyp finner du her.

 

 

Pollenallergi, men det regner jo!

12.07.2011 @ 23:54 i Hverdagsliv 2 kommentarer

     

Når enkelte ikke forstår

Helt siden jeg i tenårene fikk bekreftet diagnosen pollenallergi, har jeg måttet leve med det, akkurat som alle andre. Den eneste lille forskjellen, om man kan kalle det forskjell, er at jeg er en av de som ikke tar til seg effekten av antihistaminer, nesespray eller øyedråper. Sommeren 2

006 var jeg så langt nede, at jeg ble tvungen til og avse doktormannen en aldri så liten visitt selv om jeg visste hva som feilte meg. Han tok noen nye prøver, siden det var en stund siden sist, og en uke etterpå ble jeg inkalt til doktormann, som om ikke den ene gangen var nok.

- Jaja Ingrid, sa doktormann med et oppgitt tonefall

- Du har en ganske kraftig allergi du, for pollen er ikke det eneste du er allergisk mot

- Ok, fint, kan jeg gå nå?, sa jeg mens jeg leste listen over hva jeg var allergisk mot; hund, hest, katt, kanin, blomster, timotei, bjørk, hassel, or, gress.. ja, for og nevne noe. Men ikke sjokolade, for det er liksom helt greit det.

- Ja, når du har prøvd disse medisinene kan du gå, svarte han og skrev ut en lang resept med masse medisiner  som viste seg å være i alle slags former og regnbuens farger. Ja nesten som en greengate kolleksjon

Jeg som ikke trodde det fantes mer tabletter og væsker på markedet som jeg ikke hadde testet ut. Uansett, med resten av det medisin norge hadde og tilby, følte jeg meg tilslutt som en vandrende pille. Nesen fortsatte og renne uten at jeg kunne blåse noe verken ut eller inn, svelget var like tynt som et sugerør og øynene var like blodrøde som djevelen selv.

Nok en innkallelse kom fra doktormann, jeg møtte opp også sa han:

- Enten har du ikke rørt medisinene jeg skrev ut eller så har dem absolutt ingen effekt, sa han

- Ja nå kan du få lov og tenke så det knaker på om jeg virkelig har valgt og vise meg offentlig som en zombie, svarte jeg

Vi ble til slutt enige om at jeg skulle dytte i meg disse tablettene, og fortsette å gjøre det ut året slik at jeg fikk med meg neste sesong. Som fryktet, uten hell.

- Akkja, skulle ønske det var noe mer jeg kunne hjelpe deg med, men nå har vi desverre prøvd alt. Ja bortsett fra kortison sprøyte da, sa han med en tvilende stemme.

- Kortison?, sa jeg

- Ja men det anbefales virkelig ikke, du kan risikere og bli bedre for en uke eller to for så og gå tilbake verre enn det du var i førsteomgang.

- Nei takk, sa jeg og spurte om dette noen gang en vakker dag vil være vekke.

- Du er nok stuck med dette for resten av ditt liv, kanskje det vil forandre seg hvis du blir gravid, svarte han.

Jaja herr allmennlege, vi får vente og se når den dag kommer. Jeg og Ingridmannen fant ut at det kanskje var litt tidlig og begynne allerede i en alder av 16.

Allergi i høy grad eller lav, jeg og doktormann vil nok rangere mitt sommervesen ganske høyt. Jeg er sjeldent syk med feber og høysnue, jeg blir nok riktignok satt helt ut av spill når det først er tilfelle, men det varer maks 7 dager og etter det er jeg helt frisk igjen. Med allergien derimot, blir jeg liggende i gjennomsnitt ca 2 mnd med overnevnte plager. Og det er faktisk ikke bare bare og gå på jobb, hvor omgivelsene gjerne er 40 grader på sommerstid, du nyser 10 nyser hver 3. sekund og man må bruke 78 % av hjernekapasiteten din for og anstrenge øynene slik at du kan se hvor du går. Medisinene, som ikke har noe annen effekt enn at de gjør en så trøtt at du er så heldig og kanskje får sove 3-4 timer om natten, det varme været, som gjør blodtrykket så høyt at hvis du skal prøve og foreksempel vaske huset, begynner og blø neseblod, og solen, som skinner inn vinduet for å glede de fleste men som man blir så forbanna på ettersom du faktisk går inn i en deprimerende fase.

Nå nylig måtte jeg faktisk kaste inn håndkledet, rett og slett si at jeg måtte dra hjem fra jobb. Derfra gikk jeg frem og tilbake fra location til parkeringsplass fordi jeg første gangen glemte vesken min, andre gangen glemte jakken min og tredje gangen nøkkel og lommebok. Kontrollfreaken som jeg er, har vanligvis fulle og hele kontroll på dette. Det skulle bare mangle at det skulle være tegn nok til at jeg ikke gikk hjem for og bare gå hjem.

Uten å nevne navn er det noen der ute som har sterke meninger rundt dette med allergi, ikke bare pollen, men generelt. Jeg vet også at det er mange som ikke forstår seg på dette. De kjenner alle slags mulige folk rundt dem som har allergi, men har det ikke selv. Det at enkelte ikke forstår, er helt greit, da de ikke kan ta og føle på hvordan det faktisk er og være den som er rammet. Empati er noe de heller burde teste ut, de bør ikke være så høylydt om hva de hører om temaet generelt, men tenke på at ethvert menneske er forskjellig, og at selv om de fleste kan drikke melk, er det faktisk ikke alle som kan, og hvis noen av de som kan drikke melk, er uheldig og får det i seg, så kan det være de fleste av dem bare får vondt i magen, mens det er 1 eller 2 som må på sykehus. Alle er forskjellige, og selv om det er bra, så er det viktig og huske på nettopp dette. Det er noen så må tenke over hvordan man snakker til en, selv om kanskje du er laget av stål så kan det være sårende for den andre du snakker med. Det var en, for noen dager siden som så jeg var litt i kjelleren og spurte derfor hva som feilte meg;

- Pollenallergi, sukket jeg

- Pollenallergi?, men det regner jo, du har ikke pollenallergi når det regner, sa h*n.

Hva f... vet vel du om det, skulle jeg gjerne svart. Men det er ikke den første tanken som streifet meg, ikke akkurat da ihvertfall... Vel: Jeg kan nå med hånden på hjertet erklære at været i pollensesongen absolutt ikke har noe og si i mitt tilfelle, det eneste som holder meg unna allergianfall og besviminger er og faktisk lukke alle vinduer, slå aircondition på og holde seg innendørs, i sengen. 

Sånn, så kan du gå rundt og tro hva du vil.

Om meg

11.07.2011 @ 15:47 i Blogg 2 kommentarer

Ja så var det dette her da. Her skal jeg liksom skrive en liten morsom spalte som skal handle om Ingrid. Ikke kopper og fat, ikke bryllup og etikette, ikke mat og kaseroller og ei heller Thailand. Det er egentlig litt for mye og be om, da alt nevnte er en del av Ingrid, men Ingrid er mye mer.

Siden vi alle er så forskjellige er det ikke sikkert at du syns dette er en morsom spalte om Ingrid og ei heller morsom. I så tilfelle, så synes jeg ikke jeg Otto Jespersen er så fryktelig morsom, men det kan det være du syns. Og det må vi få lov til, synse.

Denne unge damen (ja for jeg er jo faktisk bare 21) er født og oppvokst i bergen, regn, tenker du, ja takk, tenker jeg. Det er ingenting som kan sammenlignes med en sopptur på høsten iført gummistøvler og gul sydvest med øsende pøsende dråper plaskene på hodet ens. Kantareller i kurven og smør i lurven (les: hånden), et skikkelig herremåltid med nyplukka kantareller som garnityr. Skal jeg velge omgivelser blir det definitvt nydusjet foran en åpen ildpeis sittende på bestemors saueull. Regn har sin sjarm men ja takk til vinteren. Kulde, peiskos kakao, null insektliv og ingen andre en dumpapen som lager en behagelig fuglelyd.Ja takk til høst, regn og snø men nei takk sier jeg til sommeren (les i Norge). Med en hyperfryktelig pollenallergi rømmer jeg helst helt til Thailand for å oppleve langt bedre, det uten tettrennende nese, rennende og hovne øyne, munnsvelg på størrelse med et stikkelsbær, i tillegg kan jeg også la være å innta medisiner som gjør en så slapp at en kan sove hvor som helst, men ingen annen effekt bortsett fra det, jeg kan også nyte deilige sitrusfrukter som Appelsin og sitronlemode som jeg er så glad i uten at svelget tetter helt igjen og det klør som bare fy i ganen på grunn av kryssallergi i pollensesongen. Hurra for Thailand.

Nå syns sikkert noen at jeg har skrevet litt for mye om været og allergi, men jeg syns fremdeles ikke at Otto Jespersen har blitt noe morsomere siden sist

I september 2010 giftet jeg meg med en kjekk mann. Selv om jeg til tider syns han kan vise litt mer engasjemang når det kommer til avgjørelser angående interiør og fargefalg i diverse oppussinger, bør jeg heller trøste meg med at han ikke blånekter og tramper på enkelte avgjørelser jeg har tatt ene og alene. Blass i meningen til tross, han stod stødig ved min side i absolutt alle avgjørelser hva bryllupsdagen angår, ideene var det riktignok jeg som kom med. Så der fikk vel enkelte av dere litt bakoversveis, men det gjør ingenting, for de fleste kler bakoversveis.

Som person er jeg et sosialt vesen, sosial og ufornuftig. Hvem har vel sagt at fornuftighet varer lengst? Jeg kan uten porblemer spise ute med jentene 3 dager i en arbeidsuke selv om jeg vet at jeg, på enkelte plasser, kan kokkelere bedre servering hjemme i mitt eget hus. Jeg kan også bruke en t skjorte jeg har loffet med hjemme i 3 timer for så å kaste den i skittentøyet og deretter vaske den. Jeg kan også åpne en god flaske vin til 400 kr til et måltid som fortjener det, og drikke den ned til siste dråpe, selv om det bare er onsdag. Jeg kan sitte en halv dag forran pc skjermen, når jeg egentlig har en klesvask som er på nippen til å krype inn i vaskemaskinen selv.

Selv om sistnevnte egentlig tyder på tegn til latskap så må jeg bare få understreke at dette gjelder kun i pollensesongen, for utenom pollensesongen, vil nok noen av dere kalle meg for turbo. Jeg eier ikke "ro i ræven" når det er ting som må gjøres, hvilket emne jeg har vet jeg ikke, men allerede 7-8 år før jeg ble titlet kone var jeg altså omtalt som koneemne. Fryser skal fylles opp, klær skal vaskes, hus og hjem desinfiseres og i tillegg skal nøklene i nøkkelkurven, regnjakken på regnjakkeknaggen, skitne fat i oppvaskmaskinen og 60/40 og farger/hvitt i hver sin kurv. En kjempe innsats i hus og hjem, skulle det vel bare mangle at jeg også kan være gal, sosial og ufornuftig utenfor husets 2 dører, som oftest!

Og Ingridmannen han er nesten sånn som Ingrid, bare motsatt.

Kontakt meg

11.07.2011 @ 12:07 i Blogg 6 kommentarer

 

                                            Har du noen spørsmål eller noe annet på hjertet, er kommentarfeltet ditt.

                                                                                      Mail: cocoapuff90@hotmail.com

Kø historien

10.07.2011 @ 20:06 i Reise 2 kommentarer

 

 

Når man er en av de heldige som får legge ut på eventyr til eksotiske reisemål må det nesten være lov å fortelle litt om dem. Mange skriver om de store tingene, som om det og det bør man besøke og her og der bør man spise.

Ingrid er vel en av de som i tillegg til dette liker og fortelle om de morsomme opplevelsene, hvor selve opplevelsen er i fokus og hvor location ikke nødvendigvis alltid er så mye og skryte av. I dette tilfellet på flyplassen i Amsterdam, mellomlandingen før flyet videre til Bergen skulle gå..

 På en flyplass er det mange rare mennesker, de kommer fra alle slags mulige land og derav blir det kulturforskjeller deretter.

Norge er vel ikke kjent for sin eksemplariske køkultur og bergensere går vel fremdeles under Norge, sånn sist jeg sjekket i hvert fall.

 

Ingrid og Ingridmannen har vært i luften i hele 11 timer og 10 minutter, vi vet at vi ikke var de eneste på flyet og bryr oss derfor ikke så mye om de ubørstede hodene, tennene og svette klærne.

Vi kommer ut av flymaskinen etter en vellykket flytur, ja for vi landet jo faktisk uten at Ingrid måtte hjelpe og tråkke på bremsen.

Neste stopp er ikke Tax Free, men neste gate, som er busstopp bytta ut med fly, for de som ikke flyr som ofte, eller ikke liker og fly og foretrekker buss.

 

Før man får lov til å sette foten sin innenfor gate (eller busstopp om du vil), må man gjennom pass og sikkerhetskontroll. Ikke vet jeg hva Herr Schiphol tenkte, når han valgte og plassere disse to 2 meter ifra hverandre.

Ingrid og Ingridmannen står en pitteliten evighet i passkontroll køen fordi vi har Norske pass og ikke EU pass. De med EU pass ventet bare en tredjedels evighet enn det Ingrid og Ingridmannen måtte, men vi trøstet oss med at de som valgte og gå X antall runder i Tax Free før de begynte og tenke på neste gate, måtte vente en mye større evighet enn Ingrid, Ingridmannen og EU passene til sammen.

 

Veldig spente på hvordan dette skal gå med Ingrid og Ingridmannen bærende på en stor tung kartong hver med festservise, som for øvrig overraskende mange lurte på hva var. Vi opplevde folk med piano, fjellklatrerutstyr stikkende ut av en fancy designer bag og en ogaboga mann med rastafletter og uten sko som spurte hva vi hadde i disse kartongene, vel, i tillegg til alle som var på vakt i Bangkok kvelden før som hadde med sikkerhet og pass og gjøre, ja og vasking selvsagt. For det var ikke akkurat problemfritt da vi skulle frakte med oss kartongene innpå flyet. For de måtte jo nesten ha pass, de også.Tilbake til køen, i køer kan nemlig alt skje og du vet ikke hvilket slag eller humør menneskene foran eller bak deg er i. Når Ingrid og Ingridmannen sine Norske pass hadde blitt stemplet, hadde vi plutselig gått fra passkontrollør-køen til sikkerthetskontrollør-køen, rett der, på et blunk.

Siden køen med alle de ubørstede hodene begynte og ligne en dårlig kopi av den kinesiske mur kom det en til sikkerthetskontrollør. Det første Ingridmannen tenkte når han hadde hun i radaren er at der stiller vi oss. De to foran oss var allerede godt på inn i metalldetektoren likevel. Vi drassa med oss kartong 1 og 2 og ble nr 2 i køen.
Men plutselig stoppet det opp i den køen vi sto i først og Herr og Fru sur ville spre litt ?glede? ved og stille seg vedsiden av Ingrid og ropte med iver i stemmen til sin herremann

       -         It?s the same line, ser hun og himler med øynene til meg

-         You go ahead, sier jeg med smil om munnen for å være snill og vennlig

-         I will actually, sier hun og mumler noe mer om at Ingrid og Ingridmannen snek seg i køen og at hun og herremannen sin hadde sin fulle rett til og bare buse frempå foran oss, alt på sin gebrokkene engelsk/hollandsk

-         Oh my God, svarer jeg mens jeg smånynner litt på Jan Thomas sin ?ooh happy day? introduksjons låt.

 

Med bein i nesen og i troen på karma stiller Ingrid og Ingridmannen seg godt til rette bak herr og fru sur, som vel nok var litt opp i årene i forhold til mine 21 og Ingridmannen sine 26.

Foran Herr og fru sur kommer nå en liten gutt, sånn 11-12. Trolig på sin første reise alene uten voksne som følge. Han hadde høreapparat og var fra Frankrike. Sikkerthetsdamen spurte han på sin dårlige engelsk om han hadde noe flytende eller en laptop i lommen hans. 

-         What?, svarer han

-         Do you have any liquid or a laptop in your pocket? Svarer hun tilbake

-         Sorry, you have to speak louder, sier gutten sjenert

 Mens gutten og damen ordner opp og alt går smertefritt, legger jeg merke til vreden til Herr og fru sur da de må vente i køen hele 5 minutter ekstra pga en uskyldig gutt sine høreproblemer.

Ingrid fikk nok da hun vitnet til at Herr sur står og ler høylydt mens han ser ned på gutten og himler med øynene.

-         Hva feiler det de der? Sier Ingridmannen oppgitt

-         De har i hvert fall ikke høreproblemer, svarer Ingrid sint.

 Vi kom oss tilslutt alle igjennom metalldetektoren, Ingrid og Ingridmannen til sist, da vi skulle hente kartong 1 og 2 pluss en håndveske var gutten forsvunnet, Herr og fru sur var blitt Herr og fru somle. Ja de jo ta på seg belter og smykker midt foran metalldetektoren slik at alle kan se hvor velstanden er satt inn.

Tilslutt fikk Ingrid nok og kom til å tenke på hvilket land vi for 11 timer og 10 minutter siden hadde forlatt. Nemlig Thailand ? som også er kjent for smilets land.

Da vi var klar til å gå videre, mens de fremdeles tuklet med belter og smykker gikk jeg bort til fruen:

-         Have you ever been in Thailand?, spurte jeg

-         No, svarte hun spørrende

-         It is known as the land of smiles, you should try, maybe you learn something, sa jeg og trippet videre med kartong 1, 2 og Ingridmannen.

 Kom på denne historien da jeg sto i dusjen med et av simple produktene mine i hånden, som jeg er flittig bruker av

    

             

                                                                                  

 

Thailand: Baiyoke Sky Hotell

09.07.2011 @ 11:52 i Reise 2 kommentarer

 

Med rundt 9,5 millioner innbyggere kan Bangkok fort oppleves som kaotisk, strevsomt og skummelt. Men har du gjort en research og har noen mål som tiltrekker din nysgjerrighet kan disse inntrykkene fort snu om.

Noen betydelige stikkord for Bangkok er; shoppe, mat, historie, flytemarked/kanaler. Mat og kokekunst er noe som står høyt på listen hos meg.

 


Baiyoke Sky Hotell er med sine 309 (!) meter, Thailand sitt høyeste hotell. Beliggenheten er midt i Bangkok (beliggenheten kalles også gamlebyen og pratunam/Siamtorget på Thai) og har gåavstand til absolutt alt. ?Det liggar mitt i suppen?, som vi sier på godt bergensk.

Sky hotell er ikke bare kjent som Thailands høyeste, den har også 4 Michelin-stjerner. De med matinteresse vet vel hva dette er, og jeg er sikker på det er noen som enda ikke har vært i Thailand som har lyst til å avse dette hotellet en visitt., bare på grunnlag av sitt matrykte.
Vi bodde ikke på hotellet som gjester denne gangen og har heller ikke gjort det før, vi kommer nok ikke til og tilbringe noen netter i fremtiden der heller, da vi så flokker med turister som reiser i grupper på antall med hotellets meter. I tillegg er det nettopp flokker på denne størrelsen, som oss, bare tar seg en tur for å se på den fantastiske utsikten som tar pusten fra en, og spise på den fantastiske bufeten i 82. etg.

Som en gjest på selve hotellet kan jeg ikke uttale meg, men jeg skjønner godt frustrasjonen over gjestene som må vente en liten evighet på heisen som gjerne skal frakte deg fra 1. etg og opp til 60.ene eller noe sånn. I en så travel by som Bangkok, med så mye og se (og gjøre) forstår jeg det.

Til gjengjeld har hotellet mer og by på enn bare hotellrom. Sky har en egen utsiktsetasje, bar etasje, og bassengetasje.Resturanten i 82. etg derimot, snakker for seg selv. En bortgjemt stor perle som kan besøkes mellom klokken 12:00 til klokken 23:00. Med sitt serviceinnstilte og perfekte personale gjør de matetasjen til sin egen. Atmosfære, lukt og aromaer fra flere verdensdeler. Bufet tenker du, JA TAKK tenker jeg. Dine fordommer og opplevelser av middagsbufet på et Thon hotell eller på Peppes Pizza i Norge kan du bare se bort ifra.

 Etter å ha vært her, får jeg enda vann i munnen av det møre lamme og oksekjøttet jeg smakte, av den aller beste sushien jeg noen gang har tygget igjennom med blant anna norsk importert laks, av karamellpuddingen som smakte akkurat som mor sin og alle de gode rettene som Thailand er kjent for.

Det er ikke bare fryd og gammen for smaksløkene i åttiandre etasje på Sky, med en rolig atmosfære, fantastiske lukter, en utsikt du bare har drømt om, mat så langt øyet kan se anrettet på de kjedelige varmeboksene på en eksepsjonell måte gjør det jammen meg en fryd for øyet også.

 

En helaften på Sky blir ikke mindre fristende når du får vite hva det koster. For 650 baht (ca 130 NOK, drikke kommer utenom) kan du fråtse og smake på alt verden og Thailand har og by på.

Det er her du går, når du vil fortelle smaksløkene at det er sånn det skal smake.

Thailand And Back Again

08.07.2011 @ 15:43 i Reise 0 kommentarer

Plutselig reiste vi østover, til hetebølge, romantiske dager, sene kvelder (og morgener), snorkling i krystallklart vann og ubeskrivelig atmosfære med fantastisk god mat.

Ombord på siste flyet. Amsterdam - Bangkok. Veldig klar for Thailand her.Men flyturen tar 10 timer, litt søvn må man ha!Tid for mat - Scampi i søtsur saus med ris og kålstuing (?). Noe lignende kinesiske greier, siden vi reiste med China Airlines!
Turen i år var annerledes denne gangen enn sist gang vi var der i 2008. Vi hadde blandt annet familiemedlemmer som reisefølge. Flere ukjente steder og utforske pluss mange flere bekjentskaper!

Siden jeg er proppfull med mange nye inntrykk og inspirasjon tenkte jeg og gi en kjempe liten smak av Thailand, som er så stort!Påminnelse om at det egentlig var bryllupsreisen vår!Men ikke hvilken som helst bryllupsreise
Kritthvite strender og krystallklart hav

Wildlife og frodige regnskoger
Kulinariske opplevelser du aldri har smakt maken til


Resturant/hjemmelaget sushi som ikke ruinerer lommeboken! Legg merke til den norsk-importerte laksen!
Turer i kanalene
Bangkok - Grand palaceShopping


Et av bangkok sine absolutt luksus hoteller
Fornøyd Ingrid!

hits