Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Arkiv måned: februar 2012

Oppskrift skinkegrateng

23.02.2012 @ 20:52 i Mat og drikke 1 kommentar

I dag kom familien på uventet besøk rundt middagstider. Veldig koselig, men visste ikke helt hva jeg skulle lage. Skinkegrateng er har få men gode ingredienser og den gjør seg selv i ovnen. Det gjør ingenting om du lager for mye, for du kan bruke den som pålegg, sammen med en salat eller brød eller du kan spise den sånn som den er.

Bruk det du har, man ikke ha purreløk eller cottage cheese dersom du ikke bruker dette i hverdagen. Denne oppskriften holder til ca 6 personer

Dette trenger du600 g kokt skinke
2 løk
2 stk purre
2 ss olje til steking
8 egg
8 dl melk
2 ss salt og pepper etter smak
100 g revet ost (kan sløyfes)

Slik gjør du- Finhakk purreløk, løk og skinke
- Ha olje i en panne og surr purreløk og løk til det er blankt- Ha tilslutt i skinke, stek alt i 2 - 3 minutter- Ha det hele oppi en ildfast form- I en egen bolle visper du egg
- Tilsett melk, cottage cheese og krydder- Hell alt over i formen og strø ost over

Stekes på 200 grader på nederste rille i ca 30 minutterServeres med grøvt brød og salat.

Velbekomme!

You bet!

23.02.2012 @ 16:57 i Hverdagsliv 3 kommentarer

Kjære, gode fantastiske, gode lesere. Ikke la dere skremme.

Jeg har et veddemål med min aldri så elskede forlover som elsker å videoblogge. Jeg, synes det er utrolig kleint og bare snakke til et kamera. Jeg holder meg til tekst og bilder.

Still, synet av min forlover som danser fugledansen er for godt til å misse, det eneste kravet hun hadde var at jeg skulle lage en hvilken som helst videoblogg. Haha. Så here goes, og Yasmin, jeg håper du har øvd på fugledansen!

Haha, jeg dør!

Little things

21.02.2012 @ 10:52 i Ting og Sånt 3 kommentarer

Jeg kom på at i forrige århundre, blogget jeg at jeg skulle vise dere håndtakene til skapet når de når de kom. Les og se flere bilder her og her. Dette gikk jo i glemmeboken, men jeg leser glemmeboken av og til altså.Selve håndtakene kom for lengesiden, men jeg tror ikke de ble festet til skapet før forrige helg. Hello prioriteringer. Prioriteringer eller ei, bedre sent enn aldri, alltid.

Jeg liker det gjennomført, gjennomført for meg er når ting går igjen. Jeg har f.eks. ikke møbelben på noen andre møbler enn spisestue-stolene. Håndtakene som er komt på skapet går igjen i hele stuen.I skjenkenOverskap på skjenkOg tv benken.

Nydelig dag i Bergen idag, sitter i skrivende stund med markisene nede og ser at solen steker på jordet, som fordamper. Det går virkelig mot vår. Da er det på tide med en vårrengjøring, for min del blir det salmiakk vasking i forhold til walk in closet. Nå er vi igang.

Ha en fortryllende dag, dere!

Oppskrift fastelavensboller ala Ingrid

20.02.2012 @ 20:57 i Mat og drikke 2 kommentarer

Okei, siden vi var vekke i hele går så later vi som fastelaven er idag, bare sånn at Stein Inge kan få boller med krem.Selvfølgelig er de hjemmelaget, så her er oppskrift. Denne deigen gir ca 20 boller.

DEIG

Du trenger

100 g smør
ca 9 dl hvetemel
1 ts kardemomme
1 dl sukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
3 1/2 dl melk
50 g gjær (eller 2 pk tørrgjær)
1 egg til pensling


Slik gjør du

Smuldre smøret i 3/4 av melet. Bland resten a det tørre. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Bland alt godt. Søt gjærdeig skal ikke eltes for lenge, da risikerer du at det ferdige resultatet blir seigt. (5 min i på lav hastighet om du bruker kjøkkenmaskin). Tilsett nok mel til at deigen akkurat løsner fra bollen. Ha bare i litt mel av gangen slik at deigen ikke blir for fast.

Dekk bollen med et klede. Hev deigen til dobbel størrelse. Det tar 30 - 40 minutter. Deigen skal stå lunt. Pass på at den ikke står i trekk.

Ha litt mel på bakebordet og slå ut deigen. Elt den litt. Tilsett rosiner dersom du liker det. Del deigen i to, rull hver del ut til en pølse og del den i 10 emner.
Rull ut boller og legg dem på bakepapir på stekeplate.

Etterhev bollene i ca 20 minutter under et klede. Pensle dem med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 10 - 12 minutter.
Avkjøl på rist, hvis ikke blir de klamme og ekle.

FYLL

Du trenger

Kremfløte (alt ettersom hvor mange boller du skal lage)
Sukker/perlesukker
1 ts vaniljesukker
Melis (til pynt)
Bringebær-syltetøy

Slik gjør du

- Stivpisk kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker
- Ha i 3 - 4 spiseskjèr syltetøy i kremen
- Smør syletøy på topp og bunn
- For å få kremen mellom bollene så luftig og høyt som mulig bruker jeg kremsprøyte. Bare på den nederste delen.
- Ha melis på toppenVelbekomme!

Det blir mye mat og lite interiør her for tiden, og jeg beklager det. Tingen er den, at det har dukket opp mye uforutsette hendelser på familiefronten og positive jobbrelaterte hendelser som krever mye fra både Ingrid og mann. Jeg kommer selvfølgelig sterkere tilbake når døgnets 24 timer tillater det.Om dere har noen spørsmål, så klikk gjerne innom "kontakt meg" over headeren.

Ha en nydelig kveld, dere!

Fin søndag og oppskrift på ostesufflè

19.02.2012 @ 15:43 i Mat og drikke 0 kommentarer

Hello Georgus! Har dere hatt en fin helg sålangt? Igår var jeg ikke helt i strøket, men idag fikk jeg sovet helt til klokken 09:30. Veldig deilig og veldig etterlengtet. En ekstra fin søndag fortjener en ekstra fin og god frokost. Avgjørende for en perfekt start på dagen.OstesufflèDu trenger

3 ss smør
4 ss hvetemel
3 dl melk (vet at jeg glemte melken på bilde over)
1/2 ts muskatnøtt og annet krydder du liker i en omelett
5 egg
200 - 300 gram revet ostSlik gjør du

- Skill eggehviter og plommer
- Stivpisk eggehvite- Smelt smør
- Rør inn hvetemel
- Rør godt til det får en nøttebrun farge- Ha i salt, pepper og ønsket krydder
- Spe på med melk
- Ha i egge plommer
- Og ostNår du har blandet alt sammen, har du til slutt i eggehviten. Det er viktig at du skjærer den i, slik at den blir lett og luftig. Det er også viktig at du ikke dunker i formen eller ovnen under steking, da vil den falle sammen.

- Hell så alt i en smurt ildfast formStekes midt i ovnen på 175 grader i 45 - 50 minutter. Når toppen er gyllen og har blitt ca 1/3 så stor som den var, er den ferdig.Serveres enten med asparges, eller friske grønnsaker.Lykke til og velbekomme!

TGIF

17.02.2012 @ 15:47 i Hverdagsliv 0 kommentarer

Hjelpe meg for en uke.. Har ikke ord. Haha. Idag er husbonden på vift, så jeg er all by my self. Lurer på hva jeg skal finne på. Har en tendens til å bli fryktelig rastløs etter en time-to alene.Okei, dette bilde brukte jeg sånn trehundreogåtti år på å laste opp, hva skjer? det var det ikke verdt.

Bake? Redigere bilder? Rydde på unødvendige steder?  nei takk.

Jeg lagde vårruller igår. Resultatet ble fantastisk. Det må være Thai'en i meg. Har lyst å lage idag også, men det tar så laaang tid, og hva er vitsen, når man fremdeles har flere igjen fra forrige ladning?På søndag er det fastelaven, Ingrid liker alle unskyldninger for å lage søtsaker. Så boller skal det bli, med en liten vri, fordi jeg egentlig ikke er noe fan av den derre kremen, ihvertfall ikke krem som ikke er tilsatt noe som helst, usj.
Vil dere ha oppskrift? Alt blir hjemmelagd selvfølgelig, skal prøve å huske på "step by step" bilder, som slo så godt an sist gang.Uff, nå må jeg gi meg, dette ble et veldig meningsløst innlegg.

Ønsker alle vakre bloggdamer og lesere der ute en fantastisk helg. Jahuuuu!

Tilbords Lagunen

16.02.2012 @ 11:50 i Tips og Triks 2 kommentarer

... Skal nå igang med å pusse opp butikken sin for å få den enda finere enn det den allerede er. I den forbindelse trenger de deres hjelp til å tømme butikken deres.
De har nå nesten hele butikken til nedsatt pris av ordinær pris. Opptil 80 % avslag.

Jeg har selvfølgelig vert innom, og her er mine topp 3 serier, som nå er på tilbud, kun hos Tilbords på Lagunen senter i Bergen.Kosta Boda - Line og Line XL. 30 % på hele serien

Proche type 301 kokkekniver - japansk kokkekniv. 50 % på hele serien. Fantastiske gode kniver til en som svinger mye på kjøkkenet.Servise - Extreme Platinum. 50 % på hele serien.

Her har du muligheter til å spare samtidig som du hjelper oppussingsprosessen.

People who matters

15.02.2012 @ 21:56 i Foto 5 kommentarer

Ord blir fattige når man skal beskrive denne dama her. Jeg kan si pen - hun synes det er for klissete, jeg kan si snill - hun synes det er for prippent.Hun er min kjære mann sin søster, hun er som en en Stein Inge på veldig sterke medisiner. Av og til, lurer jeg på hva hun gjør boende i mitt nabohus, for større natterangler av en by-jente har jeg ikke vert borti.

Hun er altfor glad i hatter, Tommy Fredvang og grønnfarge. Hun har like stor lidenskap for detalj-fotografering som meg, hun vil bare ikke innrømme det.I det siste har hun vert veldig nøye på detaljer og spesielt på dette med hvilket mesterverk hun har hjulpet meg med, på forespørsel. Derfor vil jeg med dette gjøre det offentlig for alle leserne og resten av verden at hun har fotografert TO av bildene i dette innlegget. Dere skjønner vel at jeg ikke dro med meg fotostativ uti skogen for å ta julekort-bilder av meg og min mann.Det er her May Helen kommer inn, hun hjelper meg når jeg trenger det, ofte står hun klar fem minutter etter jeg har spurt henne. Hun er tydeligvis også en av mine faste lesere, så jeg må virkelig passe meg hvis hun har kidnappet foto-apparatet mitt og knipset noen potrett.
Lurer på om jeg får lov å være like kravstor og kreve at hun merker dem med navn.Uansett, this one is for you May. I LOVE YOU!

PS: Alle bildene er tatt av undertegnede, i tilfelle det var noen som ble forvirret ;)

Oppskrift hjertekake

15.02.2012 @ 16:52 i Mat og drikke 2 kommentarer

Igår lagde jeg hjertekake til min kjære.Se flere bilder her. Jeg liker å ha noe godt i frysen, så derfor er oppskriften tredoblet. Om du ønsker en litt mindre/lavere kakebunn kan du enten skjære kakebunnen i to, slik at du få to kaker, eller subtrahere ( - ) oppskriften med to eller fire. Dette er en helt enkel, god, luftig og saftig sjokoladekakebunn - oppskrift som du kan bruke til det meste.

BUNNDu trenger

6 egg
4,5 dl sukker
150 g mykt smør
8 dl hvetemel
5,5 dl lettmelk
4 ts bakepulver
3 ss kakao
6 ts vaniljesukker

 Slik gjør du

- Pisk stiv eggedoosis av egg og sukker
- Hell i mykt/smeltet smør og melk
- Sikt på alle de tørre ingridiensene (hvetemel, bakepulver, vanlijesukker og kakao)
- Bruk slikkepott og bland lett slik at røren blir klumpfri
- Hell røren i en smurt form
- Stek kaken. La den stå i noen minutter i formen før du tar den ut.

Stekes på nederste rille på 175 grader.

Steketid avhenger av hvor mye røre du bruker og dybe på formen. En rund form på ca 22 cm i diameter tar ca 50 min med denne oppskriten.

Nå er vi kommet til det som gjør denne kaken unik, og ubeskrivelig god. Jeg la ut en oppskrift på en veldig god eggedosisbasert smørkrem her. Skjønner at den er for viderekommende når det var en del av dere som ikke fikk den til. (det må bare øves og øves til det sitter).

Derfor har jeg, til denne kaken, laget en enkel og god smørkrem. Den blir selvfølgelig best med skikkelig godt smør, men det funker også med margarin. Husk at det må være temperert og mykt, du må ikke smelte.
Dersom du vil ha fyll i midten av kaken kan denne brukes, jeg satt fast i tidsklemma i går, så jeg brukte den kun for å få et rødt under-lokk på hjertet. Jeg tilsatte også litt knust mørk sjokolade, for smakens og tyggemotstandens skyld.

SMØRKREM

Du trenger

100 g smør
300 g siktet melis
1 1/2 ts. vaniljesukker
3 ss. melk eller annen veske (f.eks. sitronsaft, rom, appelsinjuice, kokosmelk etc.)
evt. Konditorfarge. (dersom du bruker flytende farge må du huske at ønsket mengde farge må trekkes fra melken eller den andre vesken du bruker).


Slik gjør du

- Pisk temperert smør og melis til det er jevnt blandet. (det skal ha en couscous/smuldrepai konsistens).
- Tilsett veske litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig å jobbe med.
Synes du kremen blir for myk, kan du sette den i kjøleskapet i noen minutter. Ikke for lenge, da stivner den.

Brukte rød konditorfarge for å få det røde underlokket. Fordel utover kaken, så jevnt og flatt som mulig.Topplokket er av bringebær, siden det er det jeg liker best, det passer også utmerket til sjokolade. Bruk gjerne andre bær som du liker.

TOPPLOKKDu trenger

ca. 250 g dypfryste bringebær.
2 dl ferdig bringebærgele
Sjokoladehjerter
2 dl kremfløte

Slik gjør du- Smelt geleen over svak varme
- Plasser de dypfryste bringebærene en etter en, tett i tett rundt kanten ytters på hjertet
- Gjenta det hele innover til rett før midten
- Plasser to eller tre hjertesjokolader i midten av kaken, og fyll igjen resten av hulrommet med bringebær
- Når geleen er helt flytende, heller du, med en dyp skje, geleen over bringebærne slik at det geleen og bringebærne går i ett.
Det vil renne over, dette fjernes når geleen er stiv. Det er derfor viktig at bringebærne er dypfryst, dette gjør at geleen stivner fort.
- Bruk en bakepensel og smør gele over alle bringebærene, slik at alt blir dekket med gele.

Avkjøles i kjøleskapet i ca 10 min.

Rett før servering stivpisker du 2 dl med kremfløte, og smører eller sprøyter på kanten av hjertet.
Jeg var som sagt stuck i tidsklemma igår så jeg måtte bare kjøre på. Gjør du dette etter avkjøling og rett før servering vil ikke fargen smitte over i kremen.Lykke til og velbekomme!

Valentines day 2012

14.02.2012 @ 22:38 i Hverdagsliv 5 kommentarer

Og der er blogg.no oppe å går igjen. Har dere hatt en fin dag fyllt med kjærlighet?
Jeg er gift med et kakemonster, så det måtte bli en bankers hjerte-sjokoladekake, med rød smørkrem med sjokoladebiter, og verdens beste bringebærfyll.. Mmm-mm-mmm.

Jeg håper dere vil ha oppskriften, for den smakte himmel!Jeg er heldig, og utrolig takknemlig.Blomster

Kort med dype følelserOg jammen meg kom han med alle Harry Potter filmene. Nå kan jeg endelig gjøre et forsøk på å forstå del to av den syvende filmen. Maraton next!Nå skal vi krype nydusjet under et stort teppe i sofaen og drikke et glass vin mens de levende lysene flimrer, flammene i peisen knitrer og vinden og regnet som slår mot vinduene.Håper dere har hatt en nydelig dag.

Helgens bilder og tirsdags-planer

13.02.2012 @ 15:47 i Foto 2 kommentarer

God ettermiddag vakre lesere. Har ikke fått sjangs til å sitte forran skjermen før nå. Kjører på med bilder fra helgen jeg. Det er i det minste godt å oppleve at man ikke skal lenger enn 30 minutters kjøring utenfor Bergen for å se et område hvor snøen fremdeles holder seg på et stabilt vinter-nivå. Kos dere!Vampire!

Istid på TV

Vil ikke hjem igjen :(

Fantastisk helg, som dere ser. Jammen var det godt å komme hjem til mannen igjen også.

Har dere planer imorgen folkens? Selveste valentines-day. Syns ikke det er så hakkande gale med en egen dag til å gi kjærligheten en ekstra oppmerksomhet, jeg. Man kan leve lenge på den ene dagen. Jeg har mine egne planer godt brettet opp i ermet, men det kan jeg ikke si noe om før imorgen, siden min kjære er en av mine faste lesere.

Jeg vet bare at jeg har godt over et A4 ark med planer imorgen, så det betyr tidlig på'an. Håper jeg rekker over alt, i can do it!

God mandag

Ass back home

12.02.2012 @ 14:45 i Hverdagsliv 0 kommentarer

For en herlig helg. Det er virkelig ingenting som slår en koselig og varm hytte med peis, vind ute, et par glass vin og en kjempe god venninde som betyr så masse for meg. Jammen meg er det godt med avstand fra en ellers så hektisk hverdag, og store kontraster attpå til. Nei, livet er herlig dere.

Nå er vi straks klar for hjemreise, gleder meg til å klemme mannen igjen, og gjøre oss klar for en ny uke fyllt med masse kjærlighet.. Flere bilder kommer first thing tomorrow.

Avslutter med en sang som sitter som lin på hjernebarken min for tiden, også en passende sang for en fantastisk avslutning på helgen og kjøreturen hjem.

Håper dere har hatt en nydelig helg, og at dere også er klar for en ny uke. Fortsatt god søndag herlige godtfolk!

Refleksjon og maling av soverom møbler

11.02.2012 @ 14:07 i Tips og Triks 4 kommentarer

Når jeg finner noe jeg virkelig liker, får det 99,5 prosent av gangene få lov til å bli med meg hjem.  Når det er sagt, får det også bli med meg hjem om jeg ikke liker det med engang.  Slik som disse soverom møblene.Mange spør hvilken stil jeg har og liker når det kommer til interiøret, til det har jeg ingen svar. Jeg mikser med det jeg synes er fint og behager mitt øye. Det er også en av de få tingene jeg bryr meg fint lite om hvis andre synes det ser forferdelig ut, det er da ikke noen andre enn meg og min mann som skal bo i det.En tankegang jeg alltid har med meg når det kommer til innredning, er tanken på at en kan få hva som helst til å fungere, de gamle tre møblene til bestemor, de billige kommodene og moderne design kan gå fint i harmoni hvis en er villig til å gjøre en innsats.Masse pussing, litt grunning, to strøk maling og noen nye knotter kan gjøre underverker på noe som er slitt men hjelper deg også med å skape noe som en vil ha og som vil oppfylle både dine sanser og behov.
Jeg er ikke med på «den kaster vi, også kjøper vi nytt på "IKEA" bølgen. No offence til IKEA altså, det var bare for å påpeke den kaste trenden.Siden jeg er veldig sta og fryktelig vanskelig når det kommer til interiøret, bruker jeg latterlig mye tid på å finne møbler med riktige mål. Det er ene og alene det eneste og viktigste kriteriet jeg setter opp når møbler skal anskaffes. Om fargene på møbelet er riktig, kommer bare som en bonus. Hvis ikke, så bare ordner jeg det.
Det er ikke et eneste møbel i mitt elskelige hjem som ikke har blitt malt/fikset på.  Les mer her og her.
Litt refleksjon over min personlighet der ja, tilbake til overskriften:

Vi skulle jo egentlig lage sengegavlen og kjøpe på ny sengestamme og nattbord.
Sengestammen tok jeg meg litt tid til å tenke på, og kom fram til at så glad som jeg er i å skifte stil i tekstiler, ville det bli for kjedelig med en hvit sengestamme, og ville heller da beholde rammen til å skifte ut sengekappe etter sesong.Gavlen var vi skråsikker på, vi bestilte til og med inn ekstra tapet for at denne skulle gå igjen i gavlen. En time før vi skulle ned på byggmakker for å kjøpe inn plater og diverse, var jeg helt tilfeldig inne på finn.no og kom over både sengegavl og nattbord, de var heldigvis ikke solgt, og det beste av alt, det er i samme serie.  I LOVE!Møblene er skikkelige heltre møbler, tunge som fy, men et fint utgangspunkt for mine planer. Alt til en pris av 1000, det er hva jeg kaller cherry on top.
Møblene ble pusset, vasket, grunnet også malt med hvit helblank oljemaling, samme som listene på soverommet. Malt med fin kost for å unngå "ferdigmalt-looken"Nye håndtak og knotter!

God helg

10.02.2012 @ 12:25 i Hverdagsliv 4 kommentarer

Hei hei vakre mennesker. Er dere klar for siste innspurt før helg? Hjemme er alle klær vasket opp, gulver støvsuget og vasket og kopper og kar på plass, slik at jeg kan reise på hyttetur med Kine med god samvittighet. Husbonden skal være hjemme og nyte freden vil jeg tro, haha.Alt annet enn A4!

Nå sitter jeg på jobben til Kine, hun hentet meg i 11 tiden idag, siden hun likevel kjører forbi her oppe. Så jeg sitter her og koser meg på lunsjrommet med masse godt å spise og drikke. Helgefølelse allerede.Ser på værmeldingen av det skal være 4 grader, regn og en del vind, men hytten ligger såpass høyt oppe at kanskje nedbøren kommer ned som snø, håper det. Uansett så er det ingenting mer avslappende enn en hytte uten mobil-dekning og innternett. Akk, gleder meg, vin og kamera blir med.En liten egotrip-affære her. Dere tåler vel det på en fredag :)

Ønsker alle de fine leserne mine en riktig god helg, helt fraværende blir jeg ikke, for jeg lurer på om jeg skal skrape sammen et lite interiør-innlegg her nå, som jeg kan publisere imorgen. We'll se.


GOD helg!

Soverom før - etter

09.02.2012 @ 13:16 i Soverom 12 kommentarer

Da var det tid for før-etter innlegg av soverommet. Du kan lese og se bilder gjennom hele prosessen her.

Dette har vi gjort

- Malt tak (2 strøk)
- Fjernet tapet + lim fra alle vegger (FOR en jobb, takk og lov for dampmaskin)
- Sparklet, grunnet og malt alle vegger ( 2 strøk + grunn)
- Tapetsert og malt profiler til skyvedører (2 strøk)
- Grunnet og malt både gulv og taklister (2 strøk + grunn)
- Lagt nytt gulv
- Malt vindu (2 strøk + grunn)
- Renovert sengegavl og nattbord

Planen var å lage sengegavelen selv, av tapetrestene og mdf, men da jeg kom over et kupp på heltre soveroms-møbler fra finn.no klarte jeg ikke la være. Dette var skikkelige kvalitetsmøbler som idag koster en formue. Også var det tilhørende nattbord.

Serien heter amadeus. Møbelringen, blant annet, fører disse.
Vi har malt både nattbord og gavl, samt gjort noen endringer, som tapeten som går igjen fra døren, i gavlen. Eget innlegg om dette kommer.

Soverommet er fremdeles ganske plaint, meg og min kjære har blitt enig om at vi skal bli ferdig med alle rommene i denne etasjen før vi/jeg begynner med dekor og detaljer. Det jeg kan forsikre dere om, er at den svarte pusse-opp-lampen vår, som jeg har døpt onkel Frank, nå har funnet sin plass på nåværende prosjekt, som er walk-in.

Det er ikke dekke forran vinduet engang, det er godt vi bor på gård, og at ingen andre enn kråken og spurven kan se inn til oss. Spesialgardiner til vinduet er selvfølgelig bestilt. Desverre litt leveringstid!Fargen på veggen heter sand, NCS koden kan jeg finne frem om det skulle være et ønske.
Lister, vindu, gavel og nattbord er malt med hvit helblank oljemaling, med pensel på alt, ikke rulle.
Tapet fra Borge, les mer her
Gulvet er fra IKEA, de var de eneste som hadde hvitt gulv, vi fant et annet sted også, med en leveringstid på 2 (!) mnd.
Rommet er ca 13 kvm2.

Punktum finale! (mobilblogg)

08.02.2012 @ 21:02 i Hverdagsliv 0 kommentarer

NÅ har jeg ikke mer å vaske... Og jeg er så sliten. Haha. Orket ikke å gå bort de to meterne for å hente pcen engang. Bra jeg har fått iphonen min tilbake da. Etter 3 (!) uker.

Vi snakkes imorgen, fininger. Idag blir det tidlig sengen. Kjenner at igår ble det altfor sent!

Lunsj i svingen

08.02.2012 @ 10:44 i Hverdagsliv 2 kommentarer

Hjelpe meg. Klokken er allerede 10:30. Startet dagen klokken 06:00. En liten skål med gryn ble inntatt før SATS sin løpemølle sto for tur. Det er så deilig å ha nesten hele senteret helt for seg selv.

Idag har jeg så sinnsykt mye å gjøre, men titter innom likevel. Sitter her med lunsj og tekoppen min. Dagen er ikke komplett uten.Hjemmelagde rundstykker, (oppskrift her) sydtyrol-epler, tranebærjuice og tekoppen min selvsagt. Må være lov å fylle litt ekstra på når man ikke kan vente neste måltid før i 7 tiden ikveld.

Ha en fin dag da, dere!

Bergen by er nydelig

07.02.2012 @ 11:29 i Foto 10 kommentarer

Jeg kunne ikke bodd andre steder enn i Bergen. Her kan du se hvorfor. Jeg har ikke gjort noe annet enn å beskjære 2 bilder. Farger og lyssetting er ikke litt redigert engang. Tenk å se/oppleve noe sånt live!/foto Ingrid/

Elsk! Nå sitter jeg på jobb og lurer på om jeg ikke skal få ordnet et før-etter innlegg om soverommet. Vet det er mange som har etterlyst dette. Tror jeg må gjøre det altså. Tenkte å lage før-etter innlegg på hvert rom vi pusser opp, det er så kjekt å se tilbake på hva vi har gjort.


Vi har et prosjekt/rom hver mnd, disse påbegynner i begynnelsen av mnd, vi setter alltid deadline dagen før måneds-slutt. Oversiktelig, ikke for tidkrevende og veldig greit å forholde seg til. Februar prosjektet er walk-in closet. Gjett om jeg gleder meg til det står ferdig.

Nå får jeg slutte å planlegge og dagdrømme. Vi snakkes!

Iransk risrett

06.02.2012 @ 22:21 i Mat og drikke 6 kommentarer

God kveld, skjønninger. Jeg slapp unna brann på kjøkkenet denne gangen. Jeg lagde denne risretten selv, for første gang idag.

Dette er en rett jeg for første gang smakte hos min forlover, som er halvt fra Iran. Jeg har bare spist den to ganger, det er kanskje derfor jeg synes den er så god, selv med de få ingrediensene.
Rettens kjennetegn er den deilige sprø skorpen man får utenpå "riskaken".

Du trenger

5 fedd hvitløk (gjerne mer om du er glad i det)
½ løk
5 - 7 spiseskjeer konsentrert tomat-puré (tilsettes etter rismengden)
Olje til steking
2 ss smør
400 gram kjøttdeig (karbonadedeig er et sunnere alternativ)
Salt og pepper
2 store poteter eller 3 små
Yoghurt naturell
Ønsket mengde jasmin eller basmati risSlik gjør duKok risen
Du skal ikke følge vannmengde-regelen her, vannet skal dekke ca 2-3 cm over rismengden.
Finhakk potetene, husk små biter slik at de blir kokt sammen med risen.
Ha i smeltet smør og litt olje. Bland sammen og kok. (smør og olje er med på å gjøre den sprø skorpen)Ha olje i pannen, surr finhakket løk til den er fin og gyllen på sterk varme. Finhakket hvitløk skal oppi rett før kjøttet. Venter du for lenge, blir hvitløken brent og du vil få en bismak.Ha straks i kjøttfarsen, bland godt sammen.
Ha i tomatpurè, bland godt. Oljen og vannet fra kjøttet skal være nok til at du ikke trenger å tilsette mer veske.
Ha i den ferdigkokte ris/potet blandingen.
Bland alt til du får en lys rød/orange fargeDu skal gjennom hele prosessen ha sterk varme på platen.
Når du er ferdig å blande, setter du på et lokk, og lar hele blandingen stå og steke i 4 - 7 minutter. Alt ettersom hvor godt stekt du vil ha "skorpen".
Skru ned varmen etter ca 3 min.
Jo svartere jo bedre sangstemme :)For å få hele herligheten på fatet, setter du fatet oppå kaserollen og vender den opp ned. Dette er enklest med en non-stick kaserolle.Thai'en i meg klarer ikke å la agurken være. Bortsett fra det, er retten akkurat slik perserne selv spiser den. Med rå løk og youghurt naturell som tilbehør.Velbekomme!

Dypdykk

06.02.2012 @ 16:08 i Foto 1 kommentar

Hei verden! Sent innlegg fra meg i dag, bere sent enn aldri?

Sitter å rydder i alle bildene mine, sålangt har jeg slettet 380 bilder. Hjelpes! Trengte en pause, så jeg skrapte sammen et lite knippe


Nå er det middagstid. Har fått en basis-oppskrift fra forloveren min på en veldig god iransk rett. Jeg klarer ikke å fatte at den er så enkel. Idag skal jeg lage min egen vri. Oppskrift kommer, om jeg ikke brenner ned kjøkkenet!

Snakkes !

Eventyrlig

05.02.2012 @ 20:43 i Hverdagsliv 4 kommentarer

Jeg kan ikke få uttrykt min kjærlighet til snøen nok, var ute på en nokså vindfull og kald tur isted, men se, så vakkert.

Vinden var ikke akkurat lun ute, da er det ekstra godt å komme inn til varme og hjemmelagde cupcake's som verdens beste lillesøster har laget.Tror det må ligge i blodet det med cupcake's, vi elsker å lage dem og de var sinnsykt god, vi snakker smelte på tungen faktor, og sammen med rykende varm kopp te. Mmmmm.

Meg og lille-søss. Vakre skapning! Nå er det sofa, pledd og film. Ahhh, vi trenger søndagen altså.

Kos deg!

Snølig lykkelig

05.02.2012 @ 17:03 i Hverdagsliv 0 kommentarer

God ettermiddag kjære lesere! Har dere hatt en god helg? Her i Bergen både snør og blåser det. Ikke at jeg klager.

På grunn av vinden har det dannet seg fonder på utkjørselen av huset, så det tok litt tid før vi kom oss avgårde. Det er jo akkurat som å være på hardangervidden, min absolutte favorittplass i Norge!Jeg elsker snøen. Ingen tilfeldighet at jeg er januarbarn!

Men huff, snøen kan føre til mye tragedier også. Idag når jeg var på vei til frisøren var det en fryktelig stygg ulykke på veien, det var en lastebil og en personbil som hadde kollidert og både barn og voksene var involvert. De ble fraktet til sykehus i en fei etter at de hadde satt fastklemt i 30 min. Fryktelig å være vitne til noe så forferdelig.Nå er jeg på plass på vestsiden av Bergen, hos familie og co. Svinesteik idag, usj!

Ny på sveisen, og godt er det, håret mitt vokser fortere enn svint.Ha en fin-fin søndag videre alles ammen!

Veggklokke med løse tall, info

03.02.2012 @ 19:32 i Ting og Sånt 10 kommentarer

Det går nesten ikke en eneste gang at noen ikke legger merke til klokken på veggen i stuen. Jeg trodde dette var en ganske populær klokke som var veldig kjent for allmenheten, men det viser seg å ikke stemme.

Jeg har med tid og annen sett mange forskjellige varianter av disse klokkene, både på nille og på jysk, de så forferdelig billige og stygge ut og det var de også.

Denne varianten under her er litt mer fyldig og massiv enn de andre variantene og jeg synes den er fin. Det følger med mal til klokken, slik at du kan få tallene rette og fine og velge størrelse.

Så til det alle lurer på:

- Klokken heter FLEX veggklokke
- Klokken er kjøpt på BOHUS
- Klokken koster 299 ordinær pris
- Klokken bråker/tikker ikke i det heletatt


Nå er det fredag dere, fantastisk med snø ute, vi snakker postkortnatur utenfor alle husets vinduer.

Gooood helg!

Produktanbefaling Harmony One+

03.02.2012 @ 12:48 i Tips og Triks 2 kommentarer

Nei, dette er ikke min hyllest til Sony sine produkter, men et tips til alle de tusen hjem med enda flere kontroller til underholdnings-skjermen i stuen.Spillkonsoller, dvd/blueray-spiller, forsterker, mediesenter, you name it!  Jeg tror min kjære far har 7 (!) stk. Vi alle er vel enig i at 7 svarte dingser med masse knapper på ikke ser særlig flatterende ut på stuebordet.  Det blir ikke bare forvirring med alle disse kontrollene, men også rotete og uoversiktelig.Denne her styrer ALT. Til og med varmepumpen. Du kan få den til å synkronisere med det aller meste, ikke toalett og dører og sånn da. Dette er eneste fjernkontrollen du kommer til å trenge.

Det følger med programvare til Pcen, for å programmere komponentene slik du vil ha dem. Den har også en kjempe god berøringsskjerm og best av alt, skjerm og alle knapper lyser! Du kan fint og behagelig lene deg tilbake i godstolen når du har rigget for en hjemmekino-kveld.Den kommer med forskjellige sendere, disse kan du plassere hvor du vil, men for å oppnå best effekt plasseres dem i senter av rommet du skal bruke den, våre står under sofaen. Signalene sendes via radiobølge slik at du kan styre alt fra (nesten) overalt i huset. Har jeg på musikk kan jeg styre den fra kjøkkenet, og du trenger ellers ikke å «sikte på øyet» for å skifte kanal etc.

Kontrollen heter Harmony One+


I tillegg har den vunnet en rekke priser, og med god grunn. Det er utrolig deilig å ha kontroll.

God helg kjære lesere.

 

Nyt øyeblikkene

03.02.2012 @ 07:31 i Foto 2 kommentarer

God morgen vackra. Ville bare titte innom og ønske dere alle en god dag. Idag er alt på skinner, satt og lekte med et bilde igår kveld mens jeg spiste kvelds og tankene mine var av den filosofiske sorten!Husk at det er lov å holde igjen litt på følelsen av noe bra som skjer deg, nyt det fullt ut og ikke la noe eller noen hindre deg i å nyte frukten av det du har oppnådd. You can do it!

Hjemme

02.02.2012 @ 22:13 i Stue 15 kommentarer

Nå begynner det å bikke 3 måneder siden vi pusset opp stuen. Jeg er enda ikke helt ferdig med detaljene, men etterhvert som tiden går føler jeg stuen får mer og mer personlighet og at den er vår egen. Knipset noen kjappe bilder av hvordan det ser ut idag.Alle blomstene er gave, kan ikke kaste dem fordi det er "feile" farger. I tillegg er jeg veldig allergisk, så prøver å unngå blomster, veldig synd, det er jo så pent!

Kommentarer spørsmål og svar

02.02.2012 @ 15:23 i Tips og Triks 0 kommentarer

Selv om jeg kanskje fremstår som en fanatisk kontrollfreak nå er det sikkert fordi jeg er det, men også mye mer. Det er kjempe hyggelig å få både mail og kommentarer på skriveriene og bildene mine og jeg svarer mer enn gjerne på det dere lurer på, fortsett sånn.

I det siste har mailen og kommentarfeltet gått varmt som aldri før, og jeg legger merke til flere ganger daglig at spørsmålene først stilles i kommentarfeltet og deretter blir det samme spørsmålet på mail.

For å prøve å unngå å svare på samme spørsmålet 45 ganger svarer jeg heller i mitt eget kommentarfelt, følger du bloggen vil du automatisk få svaret på ditt spm. dersom du er innlogget på blogg.no se bilde underDette er med på å gjøre kommentarfeltet både nyttig og mer oversiktlig enn det det hadde vert om jeg skulle svart dere individuelt på deres egen blogg, selv om du kommenterer anonymt vil selvfølgelig kommentaren din bli besvart!


Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger i det siste at jeg er helt opp i skyene, det er dere som får meg til å fortsette. Kom gjerne med flere ønsker om hva dere vil jeg skal skrive/ta bilder av.Dere er herlige!

Everyday life

02.02.2012 @ 11:21 i Hverdagsliv 0 kommentarer

God lunsj fininger!
I dag har brannvesenet vert her på kontroll av pipe, peis, rømningsveier etc og alt var i skjønneste orden, viktig viktig.
Fri i dag, fri og fri. Sjekk alle klærne som hang til tørk.I tillegg skal ny ladning med tøy opp på klessnoren, støv tørkes og gulv vaskes. Er så deilig å bli ferdig med slikt før helgen slik at den kan nytes uten støy fra støvsuger og vaskemaskin.
Før jeg setter i gang nyter jeg en lett lunsj med en chai latte og noe som kom i posten til meg igår.

Jeg elsker stoff og stil og nå er 2012 katalogen i full sving, masse lekkert!

Sliter du med å finne sengetøy som er både vennlig for lommeboken og passer til rommet, ta deg en tur til stoff og stil (for øvrig andre tekstil butikker også), det er umulig å ikke finne noe som passer til rommet du skal innrede, enten det er sengetøy, gardiner, pynteputer til sofa, you name it! Jeg fant engang noen gardiner på tilbud på sparkjøp som var veldig fine, jeg kjøpte 4 lengder og vips så ble det dynetrekk. Jeg sydde dem til og med for hånd, har du maskin er det gjort på et blunk.

Litt gratisreklame for stoff og stil der ja, nå får jeg tune inn stereoen og svinge kosten. 


God lunsj herlige lesere.

Oppskrift saftig cupcake

01.02.2012 @ 22:08 i Mat og drikke 7 kommentarer

Nå blir det litt mye cupcake prat her, men jeg fikk så mange fine tilbakemeldinger på bildene og blant dem var det en søt jente som spurte om jeg vil dele oppskriften.
Klart jeg vil, de er faktisk like god som de ser ut! Denne oppskriften er til ca 35 normale cupcakes, jeg lagde en del små og fire veldig store.Du trenger:

7 dl hvetemel
150 gram smør (alltid skikkelig bondesmør i dette huset)
4 dl lettrømme
4 passe store egg
3 ts bakepulver
7 dl sukker
1,5 dl kakao
2 ts vaniljeekstrakt
3/4 dl melkSlik gjør du:

Smelt smør i en kjele og avkjøl.

Skill eggene. Bland eggeplommer, sukker og halvparten av smøret. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland inn i røren.

Rør inn vaniljeekstrakt og rømme. Bruk en god visp eller en kjøkkenmaskin for en jevn og fin røre

Sikt inn hvetemel og bakepulver. Ha i melken og bland godt til en klumpfri røre.

Pisk eggehvitene stive. Vendes forsiktig inn i resten av røren.

Fyll i formene. Jeg fyller alltid de store formene nesten helt til topps, da får man den typiske "cupcake-toppen". I vanlige muffinsformer må du selvsagt passe på at det ikke renner utover.

Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter.Smørkrem av eggedosis:

Du trenger:

400 gram sjokolade (jeg ELSKER hvit sjokolade i denne glasuren)

200 gram melis

200 gram smørSlik gjør du:

Pisk egg og melis til eggedosis.

Smelt smør. Brekk opp sjokoladen i små biter. Ha sjokoladen oppi smøret og la den smelte. Bland godt, bruk svak varme slik at det ikke svir seg. Avkjøl.

Ha sjokolade/smørblandingen oppi eggedosisen. Kjær den i med en slikkepott slik at du ikke slår ut luften av eggedosisen.

Avkjøles på benken i 3-4 timer.Psst:

Glasur og diverse topping vil bli enda bedre om du lager den dagen før og lar den stå i kjøleskapet over natten.

Eggedosis blir best med romtempererte egg, det samme gjelder resten av ingrediensene, om alt er romtemperert blir allting godt!

Velbekomme!Cupcake's ala Ingrid

01.02.2012 @ 17:21 i Foto 18 kommentarer

Litt skumrings-lys utenfor men jeg tror det gikk i havn. Jeg håper ihvertfall dere synes dem ser smakfulle ut, for det er de!Det ble så mange fine bilder at jeg ikke visste helt hvilke jeg skulle velge. Dette var faktisk bare et lite utdrag. Haha, jeg vet aldri når jeg skal stoppe, det popper jo opp nye ideer hele tiden!

After Birthday

01.02.2012 @ 14:24 i Ting og Sånt 7 kommentarer

Fordelene med å ha bursdag på en mandag, må deffinitivt være gavene spredd utover flere dager og besøker. Igår var det ingen andre enn min kjære søster som kjenner meg altfor godt. Jeg får ikke nok av disse krystall - kulene. Jeg liker dem så godt, at jeg bruker dem nesten alltid mandag - fredag, jeg liker dem så ekstremt godt, at jeg ikke har mistet en, en eneste en!

Men engang kan smykkeskrinet fort bli litt ensidig, derfor tenker jeg å bytte smykke under, siden jeg har så mye annet i denne serien. Men absolutt creds for smak og behag!Også har jeg fått orkideer da, i rosa, de var det mannen som kom hjem med, da var det litt lov å rynke litt på nesen over hvorfor jeg ikke fikk hvite. Min søster rister på hodet, mens min kjære svarer at dem var tom. Håhå, jeg mener; er det noen som vil bytte med meg?
Neida :)Love love love!

Nå skal jeg lage frosting (topping/glasur til cupcake til dem, som min mann, lurte jeg på om jeg bare skulle hive muffinsene i frysen for å froste de, haha) til verdens største cupcake. Ihvertfall altfor store til at jeg klarer å trykke i meg en hel sånn.

Jeg tror de blir riktig fine, håper dagslyset holder seg litt til og at jeg blir kjapt ferdig, så kan dere få se bilder. Jahuuu!

hits