Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Arkiv måned: januar 2012

Bruka design salg

31.01.2012 @ 14:41 i Tips og Triks 4 kommentarer

Titter bare innom for å tipse om disse vakre skålene.

Disse er nå på salg hos pandoras eske, for å få dem til den prisen må de hentes på adressen: veslefrikk 4, 3055 krokstadelva. Det er popcornskålene som er til salgs, førpris: 299 Nå: 150! Et skikkelig kupp!

Heia Bruka design, fantastisk at jeg bor i Bergen :(

 

InHouse collection Victoria lamp

31.01.2012 @ 11:24 i Ting og Sånt 9 kommentarer

Noen av dere spurte om lampen som nå er komt opp over salongbordet.

Jeg brukte en evighet på å finne denne lampen, jeg er litt sånn "finne produktet på nett - ringe evt forhandler for å forsikre at de har produkt - dra fort inn produktbutikken - hente produkt - gå fort ut igjen - jente" Jeg hadde sett den mange ganger før, men husket aldri hvor.

Etter å ha funnet mange lignende på nettet, noen litt annerledes, noen nesten identiske men til en fryktelig stiv pris. Plutselig lyste lyspæren over hodet på meg og min indre stemme ropte LIVING.Jeg er veldig fornøyd med den, den gir et sterkt og nøytralt glødelampe lys. Alt avhenger av hvor man skal ha den, men til salongdelen i stuen blir det for sterkt med 25 Watts pærer. (da kan du kjøpe svakere pærer om du ikke har dimmer) I mitt tilfelle skal bryteren skiftes ut med dimmer likevel, så da slipper man å bytte pærer.
I esken lampen kommer i, er (som i de aller fleste lysekroner og krystallamper) delene løse, det er et veldig putlearbeid å hekte hver eneste kule på tråden og så i sokkelen, men man blir alltid ferdig til slutt og det er absolutt verdt det ferdige resultatet. Det følger også med hansker man kan ha på seg når man skal montere den, slik at det ikke fester seg fett og fingermerker i kulene og den blanke sokkelen. Fin og nødvendig detalj!Lampen er altså fra LIVING og er fra InHouse Collection. De fører mange lamper (veldig smakfull og lekker kolleksjon), denne heter Victoria. Hvis du også er en "finne produktet på nett - ringe evt forhandler for å forsikre at de har produkt - dra fort inn produktbutikken - hente produkt - gå fort ut igjen - jente", ville jeg ringt LIVING og hørt om de har flere igjen før du valser inn i jungel-land på lampejakt.


Jeg har nemlig i ettertid brukt idiotisk lang tid på å jakte denne lampen på nett, uten hell. Og det er så synd, for de lignende lampene på nett koster så altfor mye mer enn denne fine her. På tilbud nå til 399, jahuu! En skjult skatt, er det jeg kaller det.

Mandagslykke

30.01.2012 @ 22:28 i Hverdagsliv 2 kommentarer

Det er når en mandag blir fyllt med slike elementer, man innser at man når som helst kan ta og føle på lykkeligheten over ting som er vakkert.Jeg forbinder pinot med en skikkelig jentekveld, det var det ikke idag. men det var steike godt likevel. Imorgen skal jeg ta dere på alvor og komme tilbake med skikkelige oppussings-innlegg igjen. Klokken er bare halv 11, men jeg kjenner at både hode, rygg og sinn trenger en seng nå. For en fantastisk dag.

Tusen tusen takk for mange hyggelige gratulasjoner både her, på mail, på facebook, sms og telefonanrop. Spesielt takk til deg Renate, som ringte 00:05 i natt for å gratulere med dagen. Eg elska da!Good natt til heile bunten!

Hæppi bursdag!

30.01.2012 @ 15:36 i Hverdagsliv 8 kommentarer

Egentlig liker jeg bursdager, men idag? På en mandag? 22 år? Jeg føler meg SÅ gammel, som egentlig bare vil sove.
Helgens begivenheter var veldig bra, selv om det ble en kald fornøyelse på slutten der!

Jeg glemte faktisk at jeg fyller år idag, siden vi feiret dagen på lørdag, da var jeg liksom ferdig, men så våknet jeg både klokken 02 og 04:00 på natten av mobilens facebook-meldinger, da holdt det på å klikke for meg.

Men jeg lo litt av denne daDa holdt jeg faktisk på med å male noen bilderammer! Snakk om sammentreff!

Litt bilder fra Lørdag, kalkuuuuun!Ann Britt og Kine klar for middag!Jeg kjøpte meg en bursdagspresang til meg selv, jeg!

Lykten, som jeg har siklet på en stund, fikk jeg av Kine i bursdagsgave.Med varmende ord. Tusen takk Kine!Et forsøk på gruppebildeUmuligPeace and.... Confusion?Kine insisterte på at jeg skulle susse ølenMen jeg måtte også illustrere at jeg faktisk hater øl, bortsett fra Corona.Sjarmerende ikke sant? 
Jeg fikk en kommentar på forrige innlegg av en eller annen anonym person om at jeg må prøve å blogge oftere, da hadde det vert kjekt om dere vedsidenav de nydelige kommentarene deres også kom med ønsker til innlegg/bilder.

Nå skal jeg svinge både bøtteballetten og grytene, svigers kommer for å synge bursdags-sangen om litt. Hurra for meg! Og dere fantastiske herlige lesere.Bonne Nuit - God Natt

26.01.2012 @ 19:28 i Soverom 9 kommentarer

I dag har det gått i ett. Ingenting å si på effektiviteten. Hele huset er shina fra topp til tå og jeg kan ønske helgen velkommen. Siden jeg har bursdag på mandag, lukter jeg spontane hendelser med litt for mye prosentholdig drikke på lørdag. Det kan man like.

Jeg kjøpte meg en 6 kg tung kalkun idag, fordi jeg har så lyst å spise og lage kalkun, uten at jeg tenkte på hvem andre enn min mann som skal spise den med meg, kan vel ikke spise et så svært fjærkre alene? Haha, hvis du liker kalkun og min fantastiske saus (som jeg faktisk kunne drukket som vann), bor i bergensområde så er det altså kalkun i Blomsterdalen på lørdag, tror jeg?

Anyways, så ser jeg allerede nå på skrivingen min at jeg egentlig burde satt i sofaen med eple i hånden og beina på bordet fremfor å skrive her, men jeg klarer ikke helt la være å skrive her for jeg er så spent på om alt bare skal forsvinne, sånn som sist gang jeg skrev direkte inni denne firkanten.

Lampene er midlertidige, så midlertidig og reserve at jeg ikke har klart å ta ut "pusse opp lampen" vår enda. Jeg tror den svarte lampen må være der til jeg får et navn til den. Hva med Onkel Frank?
Knotter til nattbordene har jeg heller ikke hatt tid til å gå å kjøpe. Busy woman, yes!

Sengetøyet er heller ikke av det matchende slaget, men det var det eneste som ikke stinket maling og terpentin, også er jo det litt søtt da. Hihi.
Nå blåser det så hardt ute, at hele huset knaker, jeg prøver å klekke ut en måte å overbevise Stein Inge om at jeg får vind i håret når vinden slår mot vinduene.

I tillegg får jeg ikke fyr i peisen, og dess mer irritert jeg blir, dess hardere blåser det. Og nå må jeg legge ut at bilde av meg selv, bare fordi det veier litt opp for all denne mindre inntresant og meningsfulle tulleteksten.Kanskje jeg er tilbake til meg selv imorgen?  Ha en STORMFULL aften!

Tapetens effekt

24.01.2012 @ 12:52 i Soverom 6 kommentarer

Før i tiden var det som oftest bare de forskjellige mønstrene i tapeten som gav rommet en effekt på sin særegne måte. Nå finner man både forskjellige strukturer, dyber og nyanser i forhold til lys.
Det var utrolig vanskelig å fange det på kamera, men jeg klarte det når den sterke vintersolen skinte rett på en av dørene.Legg også merke til fargene i forhold til vanlig dagslys og solskinn, det beste er at veggene er i samme nyanse som grunnfargen i tapetet og forandrer også farge etter lyset utenfor vinduet.
For en fryd og små gleder. Nå kommer snart før/etter innlegg av selve soverommet, malingen på sengegavl og nattbord må tørke litt til før vi tør å bære det opp. Hihi!

Endelig

23.01.2012 @ 23:44 i Soverom 0 kommentarer

... Er det en liten pause fra malingslukt i hele huset, vasking av pensler i kulden, malingsflekker overalt og så mye mye mer.
Nå er jeg så ufattelig sliten, men jeg  ville bare gjøre det offentlig at soverommet nå er klar til å flyttes inn i. Jeg er sliten, men så til de grader fornøyd med arbeidet vi har gjort, og hvilken fart. 4 dager, med en fridag, så egentlig blir det 3.

Legger ved en liten smakebit før-etter, skikkelige bilder i dagslys kommer imorgen, om ikke snøstormen fortsetter da!Nå skal en stor kopp te inntaes også er det natta. Ikke i det nye soverommet helt enda, for etter all den olje-malingen må det nok luftes noen dager før jeg får sove ihvertfall. Oooh happy daaay!

First coat

20.01.2012 @ 23:43 i Soverom 0 kommentarer

Dere aner ikke hvor sliten jeg er. Siden dagen startet klokken 06:00 idag har jeg jobbet, til nå, mannen holder på enda. Galskap. Fra 08:00 til 14:00 var det lønnet arbeid, når jeg kom hjem ventet soveromsprosjekt. Jeg har malt taket, sparklet og pusset alle vegger og fått første strøk på veggene. Jeg kommer ikke over hvor lite det høres ut, men det tok jo flere timer, jeg følte det tok hele dagen.

Nå er begge strøkene i taket unnagjort, nå holder min kjære på å sparkle igjen der jeg ikke så det trengtes sparkel. For mye pussestøv på øynene, i guess.Som dere ser, er malingen fremdeles fersk.
Synsing om farge status: OK, ikke fantastisk, men helt greit. Jeg synes den ble noen nyanser for mørk, men det er vel mest pga. lamper må skrus ned når tak skal vaskes og males. Tok inn litt flere lamper for å forsikre meg om at fargen ikke er for mørk, og syns da den ble perfekt, og vil harmonere med den fantastiske tapeten som jeg gleder meg til å få opp.Vi fant ikke den minste sparkelspaden vår og måtte ty til drastiske handlinger og kreativitet, haha!Imorgen står det enda mer på planen, heldigvis har vi da begge fri fra jobb slik at det kan gå fortere unna. Når det er sagt må jeg si jeg synes vi virkelig har vert flinke med tanke på at vi begynte grunningen igår. Innen dagen er omme gjenstår bare et siste strøket på alt.

Vi skal også hente våre nye nattbord og sengegavl imorgen også, selvfølgelig må vi gjøre dem til våre egne med maling og tapet. Gleder meg til å vise dere.I dag kommer jeg nok til å sovne før hodet treffet puten. God natt!

bloglovin

Løsemiddel-sentralen

19.01.2012 @ 17:59 i Soverom 0 kommentarer

Ja, for det er ikke akkurat småtterier å puste inn heftgrunn. Kan ikke si jeg gleder meg til oljemalingen som skal dekke lister og vindu. Huff, det går nok noen uker med lufting før vi skal sove på soverommet.
Jeg har litt dårlig karma for tiden, noe fortjent, noe ufortjent. Nå er klokken 17:30 og jeg gikk tom for maling, når jeg bare har en langvegg igjen. Nå har alle gulvlister, taklister vindu og resten av soverommet (unntatt taket), fått et strøk med grunning.I dag satte jeg som mål å få et strøk på absolutt alt, og det ser ut som det går bra, selv om jeg har en liten pause nå, til mannen kommer hjem med mer grunning. Godt er det, når han bare kan plukke med seg det vi trenger.
Når vi pusset opp stuen begynte vi med å male taket. Siden jeg var for feig til å skru ned taklampen, begynte jeg på vegg og lister isteden, og jammenmeg er det godt at taket skal males, for når veggene ble hvite, så var ikke taket fullt så hvitt lenger. Haha.

Tapetene vi bestilte kom i dag også, 1 dag leveringstid? Det er det jeg kaller ekspressfart!Gjennom vinduene var det full snøstorm i dag, med vinduer på vidt gap og gjennomtrekk kan dere tenke dere min kamp mot herr snø og fru vind!

I helgen skulle jeg så gjerne vert med Kine på hyttetur, men ettersom jeg ikke klarer å nyte det likevel pga. alt som må gjøres her hjemme, bestemte jeg meg heller for å bli her og gjøre meg ferdig, det er viktig at det første strøket med panel og tre maling kommer på raskest mulig, for det tørker jo så seeeeent, og med gjennomtrekk av kald luft så tror jeg det ikke går særlig fortere. Tror vi får lukke døren å sette inn en vifteovn.

Happy Torsdag!

bloglovin

Farge og tapet soverom

18.01.2012 @ 17:23 i Soverom 2 kommentarer

Hei fininger. Jeg lovte litt progresjonsbriller av påbegynt soverom. Rakk ikke bildebevis av all tapet og lim som er borteSkyvedørene som skal tapetseresAll denne "nydelige" tapeten er bortevekk idag!I dag har jeg endelig bestemt og bestilt tapet. Og jammen er jeg takknemlig og glad for min flugger-mann, som kan trikse fra usannsynlig pris til drømmepris. For jeg fant vist den dyreste tapeten som var å velge i, men så er jo den perfekt også.Anbefaler å tenke nøye igjennom hva man vil ha, ikke vær fast bestemt på en ting men vær åpen for forslag og muligheter, det er utrolig mye lekkert der ute.Pass på å kos deg med planleggingen!Har du bestemt deg for en bestemt farge eller mønster inni hodet ditt, vil du bare bli stresset når du ikke finner den.Jeg var fast bestemt på striper og fargen sand. Jeg endte opp med striper og fargen sand, men med både skimmer og forskjellige grå-toner i tapet. Skeptisk i begynnelsen ? skråsikker i dag.Tapeten er fra Borge og heter Catwalk 101, den er ganske ny så hvis du vil se den må du spørre spesielt etter denne da det bare er komt ut få kataloger. Den må også sees for å få et virkelighets-inntrykk, for den ligner ikke i nærheten på noen av bildene, det som her ser ut som blått er mer grått og de brede sand-stripene er fremhevet med en skimmer-effekt som fremheves enda mer mot lyset, altså særegen og spesiell, i like it!

God onsdag til dere!

bloglovin

Pink Fragrance

17.01.2012 @ 15:24 i Foto 0 kommentarer

Hello Tirsdag! Mye bedre dag idag. Det er ikke rart når man går rundt og lukter rosa!Jeg elsker Lanvin, som dere sikkert ser. Så frisk, fin og romantisk.

Versace sin "bright crystal" er en sterk andreplass.Har dere hatt en fin tirsdag, kjære lesere? Jeg syns ikke den har vert så hakkende gale. Nå er all den grufulle tapeten på soverommet bortevekk. Nå nyter jeg synet av sponplater. Nå er det på med grunning, også burde jeg kanskje bestemme meg for farge og tapet?

Jeg lukter bilder av soverom-progresjon imorgen. Ikke glem tid for hjem på tv2 klokken 20:00 idag!

bloglovin

Blåmandag!

16.01.2012 @ 23:45 i Hverdagsliv 2 kommentarer

Idag har jeg bare vert sint på alt og alle. Absolutt ingenting har gått min vei, det hele begynte igår kveld, da jeg etter altfor mye sjokolade og kake i min brors bursdagsbesøk skulle jogge hjem igjen for å lette på samvittigheten. I en voldsom oppoverbakke og bekmørke datt miss iphone 4s i bakken og knuste. Tårene trilte i en time, det hjalp ikke at min mann åpnet kong håkon konfekten, presiserte at det var et uhell, og at vi nå skulle se en dvd.

SER DET UT SOM JEG TRENGER MER SJOKOLADE OG KNUSTE MISS IPHONE MED VILJE ELLER?????????

Og etter dette har jeg skrevet side opp og side ned om hvor idiot denne dagen har vert, på en ganske morsom måte, bestemte firefox seg for å "ikke svare" når jeg skulle publisere innlegget, så da ble alt slettet, (inkludert overskriften som var; "blåmandag men fin helg"), den ene gangen jeg ikke bruker word, men skriver rett inni den idiot-firkanten her!

Siden jeg ikke liker bildeløse innlegg, kommer nå bildene jeg lastet opp før hele driten klikket, men i random rekkefølge og manglende tilhørende tekst!

Her skrev jeg at dette var et bilde av meg når jeg var lykkelig!Her sto det noe om hvor fin og morsom helgen var, når mannen var på guttekveld og jeg og kine fortsatte rivingen på soverommetHer skrev jeg at jeg syns kvaliteten på bildene var så nydelig!

Husker ikke helt hva jeg skrev her, må ha vert noe presisjon over normal vi er.Her skrev jeg noe om denne stygge sangen, som jeg måtte høre på, fordi orginalen, som er myyye finere, plutselig ikke var i musikkbiblioteket mitt lenger, nevnte også noe om hvor merkelig det var å se mitt eget skjermbilde uten sprekk.Jeg innser nå i skrivende stund at bildene kom opp i helt motsatt rekkefølge, noe som virkelig kan sammenlignes med "toppen av kransekaken" uttrykket. Jeg lurer også på om de øverste ringene smaker bedre enn de nederste?Jeg liker ikke kransekake engang.Her sto det noe om hvor glad jeg var for å løpe på denne grusveien idag, men det er egentlig historie nå.Her skrev jeg om hvordan denne dritt valpen til kine ødelagte mine mandagsplaner, planene måtte erstattes med vasking av hele huset fordi bikkja ikke klarer å gå på do noen andre steder enn parketten min. Inneholdt også et avsnitt om irritasjonsmomentet i norgesmoppen, dritt-mopp.

TIRSDAG FOR MINE FØTTER!!!

SO LONG
 

Brette handleposer

15.01.2012 @ 11:22 i Tips og Triks 3 kommentarer

Siden dere likte tipset i går så godt, så smeller jeg i gang med et til. I mange hjem finnes det overfylte poseskap hvor man oppbevarer plastikk-posene sine.  En del har kjøpt poseoppbevarings-dings på IKEA, men holder det til alle posene? 

Hele Norges befolkning er avhengig av denne plastikken som florerer i de norske hjem, en familie på 5 f.eks., har sikkert skap og skuffer fulle av handleposer.

Jeg har alltid vært opptatt av å ha det ryddig og oversiktlig, men er det noe jeg setter ekstra pris på, så er det praktisk sans og plassbesparing. Da er posebretten et godt tips til deg som er lei alle disse posene.

En stor pose brettes til en tynn remseSlikBegynn i det ene hjørne i motsatt side av hva posen er brettet fra før, og brett en trekant frem og tilbake.Helt opp til du har "hanken" igjen

Hanken får plass innimellom den øverste "lommen"Viola!//Dette innlegget er ikke sponset av coop obs!// haha

 

bloglovin

Fjerning av stearin

14.01.2012 @ 10:50 i Tips og Triks 4 kommentarer

Er man glad i levende lys, er stearin som renner over et velkjent fenomen. Skraping, vasking, skrubbing, likevel går det ikke helt vekk og du er redd for å legge telys-stakene i oppvaskmaskinen fordi du er redd det smitter over på alle dine andre kopper, kar og glass.I frykt for at jeg gir et inntrykk av å være en gammal kjerring når jeg deler tips og triks, tipser jeg fordi triksene er gode og de er en del av hverdagen min.For å fjerne stearin fra glass (noe som er veldig mye brukt til lys her), bruker jeg rett og slett en hårføner.  En hårføner har de fleste damer i sitt hjem.Føn stearinen varm slik at den blir varm, blank og flytende og tørk av med papir, avispapir funker best.

Dette kan du gjøre på tre-flater og til og med tekstiler; da bare blåser du stearinen varm og legger en hel avis oppå utsatt område, avispapiret trekker til seg alt sammen.God lørdag til dere herlige lesere!


bloglovin

Soverom Inpirasjon

13.01.2012 @ 11:46 i Soverom 2 kommentarer

Først må jeg få si, eller skrive, tusen hjertelig takk for alle kommentarer jeg har fått i det siste. Det er utrolig hyggelig og ikke minst rørende med så gode tilbakemeldinger på prosjekter og diverse vi har stått for. Fortsett sånn!

Nå er vi i full gang med soverommet, også her kan dere følge dets endringer, men først, litt inspirasjon.Fargenyansene heller mot det siste bilde her, med lysere gulv. Jeg er utrolig glad i rødt men er ikke særlig inntresert i å ha kritthvite vegger på soverommet. Med disse sand-nyansene kan man gjøre mye, og dekorere med forskjellige farger på tekstiler og dekor etter hva man liker eller årstid.

Sengegavlen på bilde nr to øverst viser en indikasjon på hvordan vår sengegavl vil bli seende ut. Først var det ny seng som sto på listen, men da ville jeg heller beholde rammemadrassen slik at jeg kan skifte ut stoff, tekstil og teksturer på sengekappen. Da er det lettere å få en helhet, når ikke en svær sengestamme tar all oppmerksomheten.

Vi har en stor skyvedørsgarderobe på den ene langveggen, dørene er valnøtt med gullprofiler. Profilene beholder vi, da det går godt sammen med de beige og duse sand-tonene.
Dørene skal tapetseres, og sengegavlen i samme tapet som dørene. Vi jobbet med tapeten i natt. Og laget striper i disse fargeneAlt er samme farge, stripene er bare noen nyanser mørkere. Resten av veggene blir i samme farge som grunnfargen i tapet.

Jeg tror jeg er klar, nå får jeg henge i. Pels og grufull tapet skal herved av og vekk.

bloglovin

White linen

12.01.2012 @ 15:51 i Stue 6 kommentarer

Endelig kom lift-gardinene. Jeg vet jeg er rar, men jeg tåler bare ikke sol. Mannen rister på hodet når jeg tar ned markise og trekker for gardinene når the big S viser seg en sjelden gang. Har alltid hatt en ting for direkte sollys.

Noen foretrekker plisè, noen foretrekker persienner, noen foretrekker bare gardiner og noen foretrekker lift. I rekkehuset vi bodde i før, hadde vi hvite aluminium-persienner i vindet, svart gardinstang og grå/svarte gardiner (grøss). Nå har jeg fallt for lift-gardinen.

Utenom høytidene har jeg gått for hvite gardiner i lin, i de store vinduene i stuen. Det er sjelden vi trekker dem for da vi har markise på utsiden, som går på alle disse tre vinduene, da holder de seg fine og elegante!De lange lingardinene

Siden lin er mitt favorittstoff, fikk jeg også sydd lift-gardiner i dette, bare til de små vinduene, lange eller halvlange gardiner til små vinduer vil ikke gjøre noe annet enn å få både vinduet og resten av rommet til å virke mindre enn det egentlig er.Tenk deg nøye om dersom du vurderer lin, jeg vasker dem i maskin en gang i året, og jeg sto 9 timer ved strykebrettet for å få de fire lengdene fine, rette, like og rynkefrie igjen. Dersom vi hadde brukt gardinene til noe annet enn pynt, ville jeg nok heller gått for et stoff som ikke krever så mye etterbehandling. Liftgardinene skal helst renses, da det vil være svært vanskelig å få stoffet helt likt på alle kanter. Men for all del, lekkert er det, og for meg er det absolutt verdt timer og blodslit!

Ser dere så fint med solen som skinner inn vinduet på de øverste bildene? ca. 2 min etter knipset bilde så det sånn utOgså tok det helt av og da så det sånn utJeg følte jeg ble angrepet av snøfnuggene og vinden, to mot en er feigt!
Fem minutter etterpå var det solskinn igjenbloglovin

Interiør/Oppussing

12.01.2012 @ 13:49 i Interiør/oppussing 4 kommentarer

I midten av 2011 overtok vi et gårdshus i Blomsterdalen i Bergen. Dette er også huset min mann er oppvokst i. Huset er fra 1985. I bruks-etasjen (hvor inngangspartiet er), er det ikke gjort noe oppgradering siden huset ble innflyttet. Siden vi overtok har vi begynt med oppussing, hvor vi tar et rom før vi begynner på det neste.

Vi synes det er viktig at sjelen i huset skal få leve videre, og vi vil derfor bruke all den tid og energi det krever, for å beholde mest mulig, og rive minst mulig.

Her kan du være med på reiser, nytelser og utfordring mens vi pusser opp ethvert rom i huset. Det er bare å spørre om det er noe du lurer på.

Jeg har også en stor lidenskap for interiør-detaljer og dekor, mer om dette under linken "ting og sånt" under.

TING OG SÅNT

TIPS OG TRIKS

STUE

SOVEROM

Jeg setter opp en ny kategori for hvert rom vi begynner på.

 

bloglovin

Stue før - etter

11.01.2012 @ 23:29 i Stue 15 kommentarer

Jeg vet jeg har fått en del nye lesere siden jeg pusset opp stuen. Jeg skal få ordnet arkivet og kategoriene slik at det blir enklere og mer oversiktelig over innleggene hva oppussing angår, for her er det ikke bare stue som skal pusses opp, gitt.

Vi konsentrerte oss mest om å bli fortest mulig ferdig, det ble derfor bare tatt noen få bilder av prosessen. Likevel tror jeg at jeg har klart å fange de store forandringene på et og annet bilde.

Regner med dere ser hva som er før og hva som er etter?
Jeg kan ikke få understrekt nok hvor viktig rammene, er for et rom. Lister, vindus-karmer, dører etc. Uten de fine rammene, spiller det egentlig ingen rolle hvor fin veggfargen er.Dette har vi gjort

- Malt tak. Et strøk grunning, to strøk med maling.
- Malt og fuget over taklist. Et strøk grunning, to strøk maling.
- Malt alle fem vinduskarmer. Grunnet og malt to strøk.
- Fjernet sekkestrie fra langvegg, helsparklet, grunnet og malt. 2 strøk
- Nye gulvlister (jeg listet hele stuen, håhå)Som dere ser, mye malerjobb her. Er egentlig glad for det, det finnes større jobber enn dette.
Gulvet er nytt for et år siden, tror jeg hadde fått en del pepper om jeg hadde vert hundre prosent overbevist om å legge nytt!
Vi brukte akkurat 14 dager (vedsidenav full jobb), jeg husker malingen fremdeles var våt da vi pakket opp og monterte møblene.
Sofa -  Scapa - Orion fra Møbelringen
Spisestue bord - Brooklyn fra Living.
Salongbord - laget selv, se oppskrift her
Stoler - Annika - Jysk (Ja, du leste riktig)
Gardiner - Hvite lin-gardiner. (Spesialsydd fra stoff og stil) Liftgardinene er også samme sted og de kom idag. (bilder i morgen)
Vedovn - Scan 50
Hyller - Ikea, kappet til selv
Seksjon langvegg - Viwa serien fra Møbelringen (malt, men det finnes hvit også)
Skap kortvegg - Bestå serien fra IKEA, les mer her og her
TV benk - OMEGA fra Bohus (malt)You like?

I'm Back

11.01.2012 @ 15:59 i Hverdagsliv 4 kommentarer

Hva var det jeg sa? Jeg trengte bare en 2-dagers! Og for en pang-start. Idag var det det været ute!

Nå skal vi ut på en aldri så liten kjøretur. Lift-gardinene er endelig ferdig og klar for henting, i tillegg får min "private thai butikk" inn grønnsaker idag. Hver onsdag, helt fersk koriander fra Thailand.. Mmm-mm-mm.
Stue før-etter, kommer i kveld.

I love you!

Feverish

09.01.2012 @ 22:58 i Hverdagsliv 2 kommentarer

Endelig kom den hersens feberen, nå har jeg gått uggen og småsyk i en hel uke, så nå skal det bli godt å ha noen feber dager, så driten kommer ut av systemet. Jeg ser helst at jeg innen to dager, er tilbake til mine fulle fem. Until thenTermometer og ibux!

Dere skjønner vel at det ikke kommer noe "før etter" innlegg i dag. Jeg føler jeg har sviktet dere, haha, for en merkelig følelse. Det kommer, når jeg tilbake til å være Ingrid igjen, Ingrid er gøy, feber-Ingrid; not so much!

Det er godt jeg er omgitt av vakre ting.

SO LONG!

My sunday affair

08.01.2012 @ 22:51 i Mat og drikke 4 kommentarer

Må nesten le litt av meg selv, jeg liker egentlig ikke eplekake, eller frukt generelt som er varmebehandlet sammen med andre matvarer. Min mann dermot, elsker det.Med nok sukker, kardemomme og kanel, kan jeg smake litt, men da den være lun altsåNyttårsfortsett anyone?Jeg lagde 2 kaker.

Så det er bare å komme på besøk før mannen spiser opp. Imorgen må resten av eplene i ilden. Eplepai?

Noen spurte om "før - etter" bilder av stuen. Knipset ikke så mange før-bilder når det var på sitt verste, men jeg skal prøve så godt jeg kan i morgen. Jeg elsker at dere er inntresert, keep going!
Nå: Løvenes konge og en kopp te.

Søndag

08.01.2012 @ 10:21 i Hverdagsliv 2 kommentarer

 

Titter innom og sier hei!
Søndag betyr rester fra lørdag til frokost.Og peiskosJeg blir aldri helt voksen. Ved siden av alle nytelsene voksenlivet har å tilby, har jeg aldri vent meg av venninner på overnattingsbesøk. I helgen har det vært åpent hus her. Lillesøster fra fredag til lørdag og Kine fra lørdag til søndag. Vi har sett elendige filmer, spist god mat og ledd så mye at tårene har trilt. I tillegg fikk Stein Inge besøk av en kamerat i går, og jeg fikk nyte synet av to bakhoder og biler på tv.Jeg har fått min kvote rosévin, og er meget fornøyd med helgen. Nå er det bare å glede seg til neste.
I tillegg fant jeg et rart bilde fra nyttårsaften!Nyt resten av søndagen kjære lesere. Eg lika dåke!

Skjulte skatter

07.01.2012 @ 14:44 i Foto 6 kommentarer

Ryddet i skrinet med nåler.
I LOVE! :DYou Like?

Hyggelig og SKAPelig

06.01.2012 @ 12:37 i Stue 4 kommentarer

 

Det er jammen meg ikke lett å få til skikkelige bilder når været skifter sånn ca. annethvert minutt. Da jeg skulle henge opp fredags-vasken f.eks., skinte solen, jeg spurtet ned fra tørkeloftet, grabbet kamera og «pang» så var det plutselig mørkt som natten og det begynte å hagle. Det resulterte i litt skjeve bilder, mest pga at jeg måtte klippe bort cottage cheese'en og venstre del av spisestue-bordet, som fungerer som midlertidig kontor i dag. Vi snakker mengder med papirer.

Uansett, dere kan skimte et hint av dagslys og solskinn, bildene er i hvert fall bedre enn i går, det var det jeg lovte dere.

Nå skal jeg vaske ferdig resten av huset, sette en bolle og rundstykkedeig og lage eplekake og pai, har en hel kartong med epler jeg må få brukt før de blir dårlige. Paracet sa du?

God helg!

Klar ferdig skap

06.01.2012 @ 00:29 i Stue 4 kommentarer

Endelig. Mannen har vert så flink, og jeg er så ulovelig heldig. Mens jeg har lagt på sofaen med to pledd, 2 dyner og en varmeflaske, (les: influensa) har han fått ferdig skapet.

For ca en time - to siden var det på tide å ta seg et brett med paracetter og plassere tingene der jeg ville ha dem. Tok noen raske bilder så dere får se. Bedre bilder kommer imorgen. (egentlig blir det senere idag, siden klokken er way past bed-time)

Veldig fornøyd med akkurat denne etasjen!

Costa Boda

Skapknottene er bestilt, gleder meg til de kommer.


Hullene i siden skal kles igjen med liste-skitt/lettsparkel slik at de ikke vil synes, de mangler egentlig også to hylleplater i glass som skal taes inn istedenfor trehyllen hvor suppeterin og kaffekanne o.l står. Vil gjerne ha lyset en etasje til nedover, men er litt usikker. Hva synes dere? Hylle-utbytte eller ikke?

Bedre bilder imorgen, som sagt. Nattaaaa :D

Bloglovin

05.01.2012 @ 13:28 i Blogg 0 kommentarer

Syns dette er en veldig oversiktelig og grei måte å følge alle bloggene man leser.

 

Følg min blogg her

 
Bruka Design

05.01.2012 @ 12:01 i Ting og Sånt 5 kommentarer

Gjett om disse skal få et annet hus enn oppå skjenken etter klokken 17 idag.Love it!

Jula skal ut, Knut!

04.01.2012 @ 14:50 i Ting og Sånt 0 kommentarer

Det var først igår kveld jeg fikk nok av julen. Plastikk-operasjonen kaller jeg den i år, siden vi for første gang tok et plastikk - tre i bruk. Jeg er rimelig fornøyd, og jammen meg holdt det hele julestria uten å falle ned. Ikke verst.

Mens været i Bergen er veldig skiftende og rart idag, skal været få lov til å herje ute, mens jeg skal gå løs på etterjulsvasken inne.
Jeg håper på å finne såpasse mye støv at jeg kan holde på til mannen kommer hjem, slik at jeg på den måten har en god unskyldning for å ikke ha begynt på vitrineskapet som skal opp i stuen, ergo får han begynne på det isteden. (jeg holder meg til tegning av møbler, sammensettingen får noen andre ta seg av).

Det finnes et vitrineskap som hører til veggseksjonen vi har nå, som er i samme stil. Problemet er at det 192 cm høye skapet bare har vitrinedel på halvparten av høyden, og skuffer eller små hylleskap på den nedre delen, dessuten fantes det bare et 80 cm bredt skap, mens vi har 130 cm vegg vi gjerne vil utnytte fullt ut.

Med så mye fint servise, glass, vaser, karafler og boller syns vi det blir for trist at det skal stues vekk i et skap med lukket dør og ingen innsyn.Vi satt oppe til klokken 02:00 i natt for å gruble ut en plan og satte den så i praksis da vi var oppe igjen klokken 08:30. Ikke verst hva?

Tenk hvitt, tenk klassisk, romantisk, praktisk og tenk Ingrid på en og samme tid. Jeg hadde aldri trodd vi skulle ende opp med IKEA, jeg har egentlig aldri likt IKEA sine møbler, men når det finnes så mange muligheter til å personalisere og improvisere liker jeg det mer og mer. Slike nettsteder som "IKEA hackers" skaper stor fasiniasjon og inspirasjon her i gården, bokstavelig talt.Viser dere når vi omsider blir ferdig.
SO LONG!

Vinter bryllup

03.01.2012 @ 19:24 i Bryllup 0 kommentarer

Vinter har de siste årene blitt en årstid som er blitt en mer populær årstid å gifte seg på. Det har som alle andre årstider både fordeler og ulemper. Et hvitt teppe på bakker og hauger er uten tvil en dekor i seg selv, man trenger ikke så mye mer. Dersom man skulle være litt uheldig med været, med storm, pluss grader og slaps, er det ingenting i veien for at man kan bringe vinteren inn. Kalenderen viser jo samme måned selv om ikke været gjør det.

Under har dere tre farger man lett kan sette som et utgangspunkt når man skal planlegge vinterbryllup. Ikke glem og mixe å matche for å sette et personlig preg som gjenspeiler dere som brudepar.

Kaldt med blått og turkis

Fordelen med vinterhalvåret er at naturens lys alene kan sette mye av stemningen. Under middagen kan det for eksempel være kalde, duse, rene og sterile farger mens når mørket faller på gjør man det varmere med tente levende lys. Dersom dere tenker å bruke blomster som et fargeelement, anbefales det å snakke med florist god tid i forveien da blomster i nevnte fargetoner må spesialbestilles.


Som bildene viser, er det mye man kan gjøre selv, ta i bruk kreativiteten og fantasien. Dersom det skal handles inn er et godt tips å handle på for eksempel salg når julen er over, eller i førjulstiden for de som vil sikre seg de lekreste godbitene.


Varme toner og romantiskRødt er et populært fargevalg også i andre årstider hvor bryllupsfesten skal planlegges. Det er absolutt ingen tvil om at rødt vil bli ubeskrivelig vakkert og romantisk sammen med hvitt. Rød kan være en utfordrende farge å jobbe med, hvor "less is more" kan være en viktig tankegang, det er ikke julaften.
Røde roser er alltid tilgjengelig, men som skrevet over kan man finne mye fint og passende som man ellers ikke finner i andre sesonger enn i julesesongen. Det er blitt veldig vanlig at man planlegger et bryllup i godt over et år, så hold utkikk.

Klassisk og stilrent


Dersom klassisk, stilrent og eventyrlig er en stil du liker men føler at det kræsjer litt med det faktum av kalenderen viser desember-mars. Frykt ikke. En klassisk og stilren stil består mye av krem-toner. Legger man til glitrene bling, skinnende sølv og blanke og klare krystaller er denne stilen totalt gjennomførbart også i vinterhalvåret. Med et hav av kubbelys i forskjellige høyder vil det se helt eventyrlig ut når mørket faller på.

skrevet av Ingrid Skage - skagevegen.com

My favorite picture

02.01.2012 @ 16:16 i Foto 2 kommentarer

Perfekt i mine øyne. Tok dette bilde i juli 2011. Jeg klarer ikke legge det fra meg, det er på mobilen, bakgrunnbilde på pc'en, tv'en og jeg har planlagt å lage en forstørrelse på lerret som skal henge på kontoret.Disse er både fine og feilfri, men siden bilde-lerret skal passe med innredning har jeg brukt 1 mnd (!) på å redigere et som vil passe perfekt!


Rammen/kantene skal være med og passer perfekt  med hvordan jeg har tenkt å både innrede og dekorere.
Ååå, jeg klarer ikke å ta øynene vekk fra det!

Hva syns dere?

Ny uke, nytt år, nye mål

02.01.2012 @ 15:08 i Hverdagsliv 0 kommentarer

Allerede i slutten av 2011 tenkte jeg allerede på hvor fantastisk 2012 egentlig vil bli. Med så store kontraster i året som nettopp har flydd forbi oss har jeg innsett at jeg, og de rundt meg, må stoppe å være så tilbakeholden og passiv. Det er utrolig lett å holde seg til det trygge og faste man har praktisert en stund, det en kan. Mens tankene og drømmene man har forblir med tanker og drømmer, det er sjelden det blir tatt ut i praksis.

2012 er deffinitvt året hvor ihvertfall jeg, skal kaste meg litt mer ut i situasjoner, ta sjangsene som daler ned i fanget på meg og ikke ha så fryktelig mange baktanker og analyser når sjangsen byr seg. Det er mitt ene og alene nyttårsforsett, vedsidenav skal jeg selvfølgelig sitte litt mindre i sofakroken, spise litt mindre sjokolade, drikke litt mindre vin på torsdagene og bruke litt mindre tid forran dataskjermen, som vanlig, yeah right, det er vel egentlig det som blir nyttårsFORTSETT, for førstnevnte er alminnelig og fornuftig mål jeg har for 2012 og vil sette opp som fortsett i 2013.

Bildene er fra nyttårsaften og er tatt med mobil siden miss sony var tom for strøm. Hun måtte rett og slett sove til dagen etter.Haha, eg dør litt av kvaliteten her altså!Eg likar dåke, kjære lesare. <3

hits