Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Oppskrift saftig cupcake

01.feb.2012 @ 22:08 i Mat og drikke 7 kommentarer

Nå blir det litt mye cupcake prat her, men jeg fikk så mange fine tilbakemeldinger på bildene og blant dem var det en søt jente som spurte om jeg vil dele oppskriften.
Klart jeg vil, de er faktisk like god som de ser ut! Denne oppskriften er til ca 35 normale cupcakes, jeg lagde en del små og fire veldig store.



Du trenger:

7 dl hvetemel
150 gram smør (alltid skikkelig bondesmør i dette huset)
4 dl lettrømme
4 passe store egg
3 ts bakepulver
7 dl sukker
1,5 dl kakao
2 ts vaniljeekstrakt
3/4 dl melk



Slik gjør du:

Smelt smør i en kjele og avkjøl.

Skill eggene. Bland eggeplommer, sukker og halvparten av smøret. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland inn i røren.

Rør inn vaniljeekstrakt og rømme. Bruk en god visp eller en kjøkkenmaskin for en jevn og fin røre

Sikt inn hvetemel og bakepulver. Ha i melken og bland godt til en klumpfri røre.

Pisk eggehvitene stive. Vendes forsiktig inn i resten av røren.

Fyll i formene. Jeg fyller alltid de store formene nesten helt til topps, da får man den typiske "cupcake-toppen". I vanlige muffinsformer må du selvsagt passe på at det ikke renner utover.

Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter.



Smørkrem av eggedosis:

Du trenger:

400 gram sjokolade (jeg ELSKER hvit sjokolade i denne glasuren)

200 gram melis

200 gram smør



Slik gjør du:

Pisk egg og melis til eggedosis.

Smelt smør. Brekk opp sjokoladen i små biter. Ha sjokoladen oppi smøret og la den smelte. Bland godt, bruk svak varme slik at det ikke svir seg. Avkjøl.

Ha sjokolade/smørblandingen oppi eggedosisen. Kjær den i med en slikkepott slik at du ikke slår ut luften av eggedosisen.

Avkjøles på benken i 3-4 timer.



Psst:

Glasur og diverse topping vil bli enda bedre om du lager den dagen før og lar den stå i kjøleskapet over natten.

Eggedosis blir best med romtempererte egg, det samme gjelder resten av ingrediensene, om alt er romtemperert blir allting godt!

Velbekomme!



7 kommentarer

Postet av: Livet som DIVA<3

Den tar jeg med meg videre ;-P Mohahahha...
Dato: 01.feb.2012 Tid: 22:46 URL: http://yassis.blogg.no

Postet av: Det søte liv - Kristine

Så lekre bilder og spennende oppskrift! Du er hjertelig velkommen til å poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha litt mer publisitet:-) Hilsen Kristine
Dato: 01.feb.2012 Tid: 23:38 URL: http://www.detsoteliv.blogg.no

Postet av: Ingrid Veim

Det søte liv: Tusen hjertelig takk for det. Det vil jeg absolutt vurdere, hva med at du velger ut et bilde eller to?

- I
Dato: 01.feb.2012 Tid: 23:48 URL: http://ingridveim.blogg.no/

Postet av: Veronica ♛

Tusen hjertelig takk for at du er så søt & snill og deler denne supre oppskriften =) Trur du reddet jenteparty til datteren min no ;) skal lage dei i morgentidlig til ho...Gleder meg til å smake på dei.
Dato: 02.feb.2012 Tid: 17:35 URL: http://sharmi.blogg.no

Postet av: Ingrid Veim

Veronica: Bare hyggelig. Skulle jeg laget den til barn ville jeg brukt vanlig kokesjokolade i glassuren istedenfor hvit sjokolade, og litt ekstra bakekakao i cupcake-røren. Lykke til!

- I
Dato: 02.feb.2012 Tid: 18:00 URL: http://ingridveim.blogg.no/

Postet av: Veronica

har allerede lagd med hvit, trur det blir godt ;)

Men kor mangen egg er det i glasuren?
Dato: 03.feb.2012 Tid: 12:47 URL: http://sharmi.blogg.no

Postet av: Ingrid Veim

Veronica: Heisann, det kommer an på hvor mye skal ha, lag eggedosisen av så mange egg du vil og tilpass melis og sjokolade etter det. Oppskriften jeg har skrevet er til 4 store egg. Ikke hell all melisen oppi på engang, du vil ha en fin og fast konsistens slik at det blir enkelt å forme med bakesprøyten :)
Dato: 03.feb.2012 Tid: 12:58 URL: http://ingridveim.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits