Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Laksesalat

28.des.2011 @ 11:59 i Mat og drikke 0 kommentarer

 

Etter all julematen føler jeg det er på høy tid med noe friskt og fisk i systemet. Ingrid-frysen inneholder mye fisk, og i skrivende stund ligger det en hel 4 kilos ørret og koser seg. Mannen er på jobb, konen har fri og det vil si jeg kan lage hva jeg vil til frokost. I dag ville jeg ha laksesalat.

De som har fulgt bloggen en stund vet jeg ikke er noe fan av tradisjonell norsk frokost og brød. Dette fører til at spiskammeret mitt alltid inneholder alternativer.  Det handler om å bruke det en har tilgjengelig der og da, og gjøre det til et utsøkt måltid og en god start på dagen. Dette brukte jeg i dag, og dette er standard-varer man alltid finner i mitt varesortiment.Det skal ikke mer til for å få salaten litt mer spennende. Frøene gir deg tyggemotstand, tomaten en rundere smak. Resten av hemmeligheten ligger i krydring og dressingen.

Dette trenger du:
- 1 rapid-salat (bruk det du har)
- 3 tomater
- saft av sitron eller lime (helst ferskpresset)
- ½ agurk
- 1 stor løk
- 1 neve med gresskarkjerner og sesamfrø (igjen, bruk det du har)
- 5 fedd hvitløk (jeg er hvitløksdronning, bruker du hvitløkpresse blir det en mer intens smak)- Litt kesam og youghurt naturell (alt ettersom hvor mye dressing du ønsker å lage)
- Krydder.  Jeg har brukt paprika, sitronpepper, svart pepper, cumin og karri.Dette gjør du:
Salat

- Krydre laksen slik du vil og stek den. Jeg foretrekker folie, men som dere ser, var jeg tom. Haha.-Avkjøl.
- Kutt opp salat, tomat, agurk og løk.- Bland laks, gresskarkjerner og grønnsaker i en salatbolleDressing
- Skrell av skallet på agurken dersom du ikke liker det, og riv den opp på den groveste siden av rivjernet.- Ha oppi hvitløk


- Kesam er fastere enn youghurt, de er også forskjellig på smak, jeg bruker mest kesam og bruker youghurt naturell for å få den mer flytende. Bruk kesam som base, og spe på med youghurt når du synes du har fått en passe flytende dressing.
- Ha oppi kesam/youghurt blandingen i agurk, hvitløk og sitronsaft.
- Krydre (husk å smake underveis)
- Bland sammenGod frokost eller lunsj :)

Vil dere egentlig  vite hvordan været er i Bergen idag? :(

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits