Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Oppskrift frørundstykker

26.des.2011 @ 11:23 i Mat og drikke 0 kommentarer

Det er ikke mye brød jeg liker, spiser jeg brød er det veldig små mengder. Jeg driver ikke med noe lavkarbo men det ligger vel i blodet da jeg er halvt fra Thailand og er oppvokst med ris og fisk istedenfor brød, poteter og kjøtt. Kall meg gjerne merkelig, men jeg har mye mer sansen for rundstykker enn brød, selv om det ofte kan være akkurat samme deigen.

I disse juletider er det en del halvfin og fin deig som brukes mens jeg til hverdags bruker mye grov rug og spelt.
Disse rundstykkene er utrolig saftige og gode. Du kan lage dem som brytebrød ved at du setter dem tett sammen når de skal heve, eller la dem heve hver for seg.

Liker du ikke frø, lar du være, frøene gjør de ihvertfall utrolig dekorative å sette på bordet.

Deigen
- 7 1/2 dl skummet kulturmelk
- 50 g gjær
- 2 - 3 gulrøtter
- ca. 2,4 liter hvetemel
- 75 gr smør, romtemperert eller smeltet (jeg bruker alltid skikkelig smør når jeg baker)
- 3 ss honning
- 3 dl cottage cheese eller kesam (jeg brukte en blanding da jeg ville bli kvitt de halvfulle begrene)
- 1 ts salt



Til strøing
Er du som meg, og alltid har frø i skapet, bruker du det du har, jeg har brukt
5korns - blanding, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø. Men anbefaler også blå valmuefrø og solsikke frød.



Dette gjør du
-Varm melken til 37 grader (fingervarmt/lunkent) og løs opp gjæren i melken.



-Gulrøttene (som også kan sløyfes) raspes på den fineste siden av rivjernet.
-Bland alle ingridiensene og elt i 5 minutter.

Dette er en passe stor deig, jeg pleier å doble den da jeg fryser ned en del. Anbefaler ikke å elte en dobbel oppskrift for hånd!



Etter 5 min elting hever du deigen på et lunt sted under et klede til dobbel størrelse. Det tar 30 - 40 minutter.



- Hvelv så deigen på et melet bakebord og del den i 32 emner (alt etter hvor stor du vil ha dem, husk at de skal etterheves).



- Pensle bollene med vann og rull dem i en av frøtypene.




- Etterhev rundstykkene i ca. 20 minutter.
- Stek dem midt i ovnen på 225 grader i 12 - 15 min.

Hvis du lager brytebrød, steker du det på en lavere rille i ovnen i 18 - 20 minutter.

Lykke til og velbekomme




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits