Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Thailand: Baiyoke Sky Hotell

09.jul.2011 @ 11:52 i Reise 2 kommentarer

 

Med rundt 9,5 millioner innbyggere kan Bangkok fort oppleves som kaotisk, strevsomt og skummelt. Men har du gjort en research og har noen mål som tiltrekker din nysgjerrighet kan disse inntrykkene fort snu om.

Noen betydelige stikkord for Bangkok er; shoppe, mat, historie, flytemarked/kanaler. Mat og kokekunst er noe som står høyt på listen hos meg.

 


Baiyoke Sky Hotell er med sine 309 (!) meter, Thailand sitt høyeste hotell. Beliggenheten er midt i Bangkok (beliggenheten kalles også gamlebyen og pratunam/Siamtorget på Thai) og har gåavstand til absolutt alt. ?Det liggar mitt i suppen?, som vi sier på godt bergensk.

Sky hotell er ikke bare kjent som Thailands høyeste, den har også 4 Michelin-stjerner. De med matinteresse vet vel hva dette er, og jeg er sikker på det er noen som enda ikke har vært i Thailand som har lyst til å avse dette hotellet en visitt., bare på grunnlag av sitt matrykte.
Vi bodde ikke på hotellet som gjester denne gangen og har heller ikke gjort det før, vi kommer nok ikke til og tilbringe noen netter i fremtiden der heller, da vi så flokker med turister som reiser i grupper på antall med hotellets meter. I tillegg er det nettopp flokker på denne størrelsen, som oss, bare tar seg en tur for å se på den fantastiske utsikten som tar pusten fra en, og spise på den fantastiske bufeten i 82. etg.

Som en gjest på selve hotellet kan jeg ikke uttale meg, men jeg skjønner godt frustrasjonen over gjestene som må vente en liten evighet på heisen som gjerne skal frakte deg fra 1. etg og opp til 60.ene eller noe sånn. I en så travel by som Bangkok, med så mye og se (og gjøre) forstår jeg det.

Til gjengjeld har hotellet mer og by på enn bare hotellrom. Sky har en egen utsiktsetasje, bar etasje, og bassengetasje.Resturanten i 82. etg derimot, snakker for seg selv. En bortgjemt stor perle som kan besøkes mellom klokken 12:00 til klokken 23:00. Med sitt serviceinnstilte og perfekte personale gjør de matetasjen til sin egen. Atmosfære, lukt og aromaer fra flere verdensdeler. Bufet tenker du, JA TAKK tenker jeg. Dine fordommer og opplevelser av middagsbufet på et Thon hotell eller på Peppes Pizza i Norge kan du bare se bort ifra.

 Etter å ha vært her, får jeg enda vann i munnen av det møre lamme og oksekjøttet jeg smakte, av den aller beste sushien jeg noen gang har tygget igjennom med blant anna norsk importert laks, av karamellpuddingen som smakte akkurat som mor sin og alle de gode rettene som Thailand er kjent for.

Det er ikke bare fryd og gammen for smaksløkene i åttiandre etasje på Sky, med en rolig atmosfære, fantastiske lukter, en utsikt du bare har drømt om, mat så langt øyet kan se anrettet på de kjedelige varmeboksene på en eksepsjonell måte gjør det jammen meg en fryd for øyet også.

 

En helaften på Sky blir ikke mindre fristende når du får vite hva det koster. For 650 baht (ca 130 NOK, drikke kommer utenom) kan du fråtse og smake på alt verden og Thailand har og by på.

Det er her du går, når du vil fortelle smaksløkene at det er sånn det skal smake.

2 kommentarer

Postet av: Springerinne - på godt og vondt

Åhhhh, så godt det såg ut. Ser for meg 1 flaske vin og masse "rå" kos.Åhhh vil vil vil vil!!!!!!!

Klemmer

p.s lagde sushi ikveld til mor og meg. Ho digga det på 1 forsøk. Morsomt!!!
Dato: 09.jul.2011 Tid: 21:38 URL: http://springerinne.blogg.no

Postet av: Ingrid Veim

Springerinne: Vinen var bare helt fantastisk, ihvertfall Thai vinen, til thai maten.. Ahhh, håper ikke smaksløkene mine glemmer alle smakene vi var igjennom der nede, ihvertfall ikke før vi skal ned og oppleve dem igjen, og da er det fritt fram for og være med :)

Digger at mor digga sushi! Ho e tøff!
Dato: 10.jul.2011 Tid: 16:20 URL: http://ingridveim.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits