Forsiden Om meg Bryllup Kontakt meg Interiør og oppussing Legg meg til som venn

Fra frieri til brudevals

22.nov.2010 @ 00:38 i Bryllup 0 kommentarer

Egentlig undertittel på boken bryllup, som Mona Grudt har skrevet (anbefales).

Denne bloggen vil egentlig bli prydet med veldig mange overfladiske innlegg, men det er innlegg som inntreserer meg, representerer en del av meg som person og hva som betyr og gjør noe med livet mitt, så kanskje det ikke i bunn og grunn er så superoverfladisk likevel.

Noe som nylig fant sted var mitt og min nåværende ektemann sin vielse og feiring av denne.

Men det jeg vil skrive om i første omgang er hva som fant sted over et år før den 25. september 2010, nemlig planleggingsfasen.

Jeg vet det er mange jenter/damer som drømmer om denne dagen fra de veldig unge noen allerede i 4 års alderen. Jeg var ikke en av dem.

I hele min oppvekst hadde ikke tanken om et bryllup streifet meg en eneste gang og uansett hvor uttallige mange jentefilmer jeg så, kjente jeg aldri på følelsen om at dette var en drøm og at det var dette som skulle skje meg en dag.  Ei heller da meg og min kjære møttes og som årene gikk gikk jeg og tenkte at HAN skal jeg gifte meg med.

Overraskelsen var derfor stor da han sto på kne med en gullring i romantiske omgivelser og spurte meg om jeg var villig til å dele resten av livet mitt med han og bære denne ringen som et tegn på det. Jeg hadde visst lenge at jeg skulle gjøre alt i min makt for å holde på han så lenge som mulig, men når han følte det samme så jeg ikke noe poeng for å lage et storståhei over dette... Det har jeg aldri sett..... Inntil jeg fikk kjenne på hvordan hans og familien hans synspunkt på et ekteskap er. Og kom igjen, hvis du vet at "he's the one" så hvorfor svare NEI?

Etter over 2 år som forlovet i vår sivile status på facebook synes vi (og en del andre) at det var på tide med en skikkelig fest, trengte vel de årene på å venne meg til tanken..

Vi satte en dato, og la ut på en reise av planlegging, som har vore en ubeskrivelse opplevelse og erfaring..

Det første temaet ble vielsesform.Nå er ikke noen av oss superkristen, vi begge er døpt og konfirmert i kirken og vi har et troverdig forhold til Gud uten å leve etter de 10 bud. Valget falt derfor naturlig på en kirkelig vielse.

Det er utrolig mange tanker som daler ned i skrotten på deg når det er blitt bestemt at det skal planlegges et bryllup:
Velsignelse - Hva synes de nærmeste om at dere velger å gifte dere og hva betyr egentlig meningen deres for deg?

Økonomi - Hva har vi råd til, hvem skal være med å betale?

Gjester - Hvem skal man invitere, er alle i familien venner? Er det gjennomførbart at alle man vil ha der kommer uten at det blir katastrofe?

Location - I klubbhuset på tunet med hjemmelaget mat og intime omgivelser eller en storslått, prektig og elegant herregård eller hotell med all inclusive?

Tidsramme - Hva har man av tid til å planlegge den dagen dere vil ha og hvor mye skal til? Ikke minst - hvor snart skal det skje?

Forlovere - Hvem skal være forlover? den fantastiske barndoms venninden din som du har mistet kontakten med de siste årene, søster/bror eller venninden som du over i et par år har lært å kjenne tvers igjennom og som betyr ufattelig mye for deg.

Nettverk - Hva har du av nettverk rundt dere som kan være med å gjøre dette lettere for dere om det skulle bli tunge bakker å nå midt i planleggingsfasen?

 

Dette er noen av de store hovedtrekkene vi synes var greit å basere en slags grunnmur på. Har dere sammen satt sammen og diskutert disse tingene er det bare å kjøre på med resten....- Ingrid.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits